Έξι Opel μέχρι το 2023 θα βασίζονται σε αντίστοιχα της PSA, πρώτο το νέο Corsa

Σχετικά άρθρα

Πριν τον “γάμο” μεταξύ PSA Group και Opel, οι δύο εταιρίες είχαν δημιουργήσει ήδη μια συνεργασία κοινής χρήσης κινητήρων και πλατφορμών, με τα 2008 και Crossland X, όπως και το 3008 με το Grandland X να βασίζονται στο ίδιο πλαίσιο.

Αν αναρωτιέσαι τι θα γίνει μετά, η απάντηση είναι η προφανής: περισσότερα μοντέλα της Opel θα κάνουν χρήση γαλλικής τεχνολογίας. Πρώτο εξ’αυτών θα είναι το Corsa, με την είδηση από την Γενεύη να λέει ότι η αντικατάσταση του θα καθυστερήσει για ένα χρόνο, και δεν θα παρουσιαστεί πριν το 2020, εξαιτίας της εξαγοράς, ώστε να βασιστεί στο 208/C3. Μετά από αυτό, και μέχρι το 2023, θα ακολουθήσουν πέντε μοντέλα της γερμανικής εταιρίας, που θα βασίζονται σε τεχνολογίες της PSA.

Όσον αφορά τα υπάρχοντα μοντέλα της Opel, που ήδη χρησιμοποιούν τεχνολογία της GM, η συμφωνία μη ανταγωνισμού μεταξύ PSA και GM αναφέρει ότι αυτά απαγορεύονται να λανσαριστούν σε νέες αγορές. Το ίδιο ισχύει και για τη GM, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπεται να εμπορεύονται τις ίδιες βασικές τεχνολογίες στην Ευρώπη.

Τέλος, στην θέση του CEO της Opel παραμένει ο Karl-Thomas Neumann, και υπό την νέα ομπρέλα, με τον CEO του PSA, Carlos Tavares, να τον υποστηρίζει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα