Η BMW δεν ανησυχεί για τους φόρους εισαγωγείς του Trump στο Μεξικό

Σχετικά άρθρα

O Donald Trump έχει επιτεθεί και στην BMW, απειλώντας την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία με φόρο εισαγωγής 35% στα αυτοκίνητα της BMW που θα κατασκευάζονται στο νέο εργοστάσιο που ετοιμάζει η εταιρία στο Μεξικό και θα πωλούνται στην αγορά των ΗΠΑ.

Ωστόσο οι απειλές του Trump δεν δείχνουν να πτοούν την γερμανική εταιρία, η οποία μέσω εκπροσώπων της δηλώνει πως από το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα μπορούν να τροφοδοτούνται 44 ακόμη αγορές, εκτός των ΗΠΑ, μιας και το Μεξικό έχει υπογράψει με αυτές συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου.

Ο CEO της BMW, Harald Krueger, σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε πει πως το εργοστάσιο που διατηρεί η BMW στις ΗΠΑ επιτρέπει την εξαγωγή αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο χάρη στο ελεύθερο εμπόριο, με το αφεντικό της BMW να απαντά έμμεσα στις απειλές του Donald Trump για ψήφιση νόμων που ενισχύουν τον προστατευτισμό. Ο Krueger, υπερασπίστηκε τη σημασία του ελεύθερου εμπορίου με ένα ομολογουμένως ευφάνταστο τρόπο, αφού τόνισε ότι στην πράξη η BMW λειτουργεί ως ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς αυτοκινήτων των ΗΠΑ και όχι προς τις ΗΠΑ. Όπως τόνισε:

Το ελεύθερο εμπόριο κατέστησε εφικτή μια ιστορία επιτυχίας που λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ – το 70% των αυτοκινήτων που παράγει η BMW στις ΗΠΑ εξάγονται σε όλο τον κόσμο.

Χρειαζόμαστε το ελεύθερο εμπόριο.

Η BMW διατηρεί στο Spartanburg των ΗΠΑ μια τεράστια παραγωγική μονάδα, η οποία είναι μάλιστα το μεγαλύτερο εργοστάσιο της BMW παγκοσμίως. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο παράγονται 450.000 SUVs ετησίως (Χ3, Χ4, Χ5 και Χ6), και σύμφωνα με τον Krueger η BMW είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας των ΗΠΑ σε καθαρή βάση ετησίως, με εξαγωγές που αγγίζουν τα $10 δισ. και περίπου 70.000 άμεσους και έμμεσους εργαζομένους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...