Η Cadillac εξοπλίζει την CTS με τεχνολογία επικοινωνίας μεταξύ αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Ένα πολύ σημαντικό τεχνολογικό χαρακτηριστικό είναι έτοιμη να ενσωματώσει στα αυτοκίνητα της η Cadillac, καθώς από τον τρέχοντα μήνα η CTS θα εξοπλίζεται με σύστημα επικοινωνίας μεταξύ των αυτοκινήτων (Vehicle-to-Vehicle/V2V), κάτι που οι αρχές των ΗΠΑ θέλουν να υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα μέχρι το 2023.

Θα είναι στο στάνταρ εξοπλισμό της ναυαρχίδας της αμερικάνικης εταιρίας στην Αμερική και στον Καναδά, με το σύστημα να χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο επικοινωνίας DSRC (Dedicated Short-Range Communications) και το GPS, και θα είναι ικανό να στέλνει μέχρι 1.000 μηνύματα ανά δευτερόλεπτο, σε απόσταση μεταξύ των αυτοκινήτων μέχρι 300 μέτρα.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο οι οδηγοί των Cadillac CTS θα ειδοποιούνται στον πίνακα οργάνων και στο head-up display για ενδεχόμενους κινδύνους, όπως αυτοκίνητα για ΑμεΑ, ολισθηρές συνθήκες, και απότομη πέδηση, ακόμη και όταν το αυτοκίνητο πλησιάζει μια διασταύρωση, σαρώνοντας την περιοχή για άλλα οχήματα, που είναι εξοπλισμένα με το ίδιο σύστημα, και παρακολουθώντας τις θέσεις τους, την ταχύτητα τους και την κατεύθυνση τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Το εσωτερικό του Cadillac Optiq

Ο μικρός αδερφός του Lyriq, το Cadillac Optiq δεν υστερεί σε πολυτέλεια, με το ηλεκτρικό SUV αυτοκίνητο να κυκλοφορεί στην αγορά της Βορείου Αμερικής...