H Nvidia και η Bosch συνεργάζονται για τεχνητή νοημοσύνη και αυτόνομα οχήματα

Σχετικά άρθρα

Μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Mobileye από την Intel, η Nvidia ανακοίνωσε πως σύναψε συνεργασία με την Bosch, προκειμένου να αναπτύξουν και να προμηθεύσουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και τεχνητής νοημοσύνης.

H Bosch είναι ο άμεσος ανταγωνιστής της Mobileye σε ότι έχει να κάνει στα chips, στο λογισμικό, στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και στις ενσωματωμένες κάμερες, με την ισραηλινή εταιρία να κατέχει το 70% της αγοράς. Η συνεργασία της Nvidia με την Bosch, εξασφαλίζει πως οι νέοι επεξεργαστές Xavier της πρώτης, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα αυτόνομα αυτοκίνητα, θα φτάσουν στα αυτοκίνητα του αύριο, μέσω της Bosch.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο στόχος των δύο εταιριών είναι να κυκλοφορήσουν το 2020 στην αγορά το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Bosch AI Car που θα βασίζεται στο νέας γενιάς Nvidia Drive PX 2 με το Xavier AI car superchip. Το συγκεκριμένο chip θα είναι το πρώτο single-chip του κόσμου, που θα καλύπτει τις απαιτήσεις αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, επιτρέποντας το όχημα να οδηγεί μόνο του, χωρίς να απαιτείται η συνεχής προσοχή του οδηγού στον δρόμο.

ΠηγήNvidia

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr