Με τους βελτιωτικούς οίκους τα έβαλε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο επικεφαλής σχεδιασμού της Land Rover, Gerry McGovern. Παρότι τις περισσότερες φορές, οι βελτιωτικοί οίκοι καταστρέφουν την αισθητική των μοντέλων με τα ακραία bodykit, οι πωλήσεις τους αποδεικνύουν πως υπάρχουν αρκετός κόσμος εκεί έξω που ενώ διαθέτει παχύ πορτοφόλι, δεν μπορεί με αυτό να αγοράσει και γούστο.

Ο Gerry McGovern δηλώνει ενοχλημένος πως υπάρχουν ιδιοκτήτες μοντέλων της Land Rover και της Range Rover που πληρώνουν πολλές χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να τοποθετήσουν στα αυτοκίνητά τους κάποιο αεροδυναμικό πακέτο ή χειροποίητες δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό. Ως απάντηση στους βελτιωτικούς οίκους αλλά και ως μια πρόταση στους ιδιοκτήτες των μοντέλων της εταιρίας του, ο McGovern είπε πως επιθυμία του είναι η Special Vehicle Operations (SVO) να προσφέρει στην αγορά αντίστοιχες προτάσεις με αυτές των βελτιωτικών οίκων. Όπως είπε:

Είναι εύκολο να πάρεις ένα προϊόν που έχει ήδη δημιουργηθεί και να τοποθετήσεις σε αυτό αεροτομή ή οτιδήποτε άλλο. Θα ήθελα να τους δω [τους βελτιωτικούς οίκους] να σχεδιάζουν το δικό τους αυτοκίνητο. Τους βλέπουμε ως κάποιους που παίρνουν την δική μας περιουσία και την μετατρέπουν σε κέρδη γι’αυτούς.

Η ιδέα του McGovern είναι να δημιουργήσει το τμήμα SVO νέα bodykits αλλά και να προσφέρει στους πελάτες την δυνατότητα παραμετροποίησης των εξωτερικών και των εσωτερικών των αυτοκινήτων τους. Πρόσθεσε:

Θα βγάλουμε εκτός αγοράς [τους βελτιωτικούς οίκους] μέσω της SVO. Οι ευκαιρίες που δημιουργούμε και η ποιότητα της δουλειάς μας είναι πολύ καλύτερη.