Στις 25-26 Νοεμβρίου ο πρώτος αγώνας του Electric GT

Σχετικά άρθρα

Πλέον είναι επίσημο, ο πρώτος αγώνα του νεοσύστατου πρωταθλήματος Electric GT θα διεξαχθεί στο διήμερο 25-26 Νοεμβρίου στην πίστα του Paul Ricard στη Γαλλία. Τον Ιανουάριο του 2018 θα γίνει ο 2ος αγώνας, σε άγνωστη μέχρι στιγμής τοποθεσία, ενώ τον Μάρτιο το πρωτάθλημα θα ταξιδέψει στην Πορτογαλία. Τον Απρίλιο στην Ιταλία, τον Μάιο στη Γερμανία, τον Ιούνιο στο Βέλγιο, τον Ιούλιο στην Ολλανδία, τον Σεπτέμβριο στην Αγγλία και τον Οκτώβριο στην Ισπανία.

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 10 ομάδες με 2 αυτοκίνητα η κάθε μια, με όλα τα αγωνιστικά να είναι πανομοιότυπα. Κάθε αγώνας θα αποτελείται από μια περίοδο δοκιμών 20 λεπτών, μια περίοδο κατατακτηρίων 30 λεπτών και δύο αγώνες 60 χλμ.

Να θυμίσω πως τα αγωνιστικά βασίζονται στην δυνατότερη έκδοση του Tesla Model S, στην P100D, ζυγίζουν 500 κιλά λιγότερα, ενώ διαθέτουν το απαραίτητο roll-cage, αναβαθμισμένες αναρτήσεις και φρένα. Οι ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 778 άλογα και 995 Nm, με τα 100 χλμ/ώρα από στάση να τα κάνουν σε μόλις 2,1 δευτ., με την τελική τους ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα