Μόλις πριν λίγες μέρες διάβασες για τις τελευταίες πληροφορίες, που λένε ότι η τρίτη γενιά της Σειράς 1 της BMW θα είναι μπροστοκίνητη, και σήμερα βλέπεις τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του μοντέλου.

Και αυτό γιατί σε αντίθεση με τις δύο πρώτες γενιές του αυτοκινήτου, το νέο premium hatchback της γερμανικής εταιρίας θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την X1 και τα μοντέλα της MINI. Πιθανότερη ημερομηνία παρουσίασης είναι προς το τέλος του 2018, με τις αναλογίες από το μουλάρι να φαίνεται ότι αποδεικνύουν τις αναφορές για την μεταφορά στον εμπρός άξονα, της κίνηση του “άσσου”.

Αυτή η κίνηση ίσως δυσαρεστήσει τους φαν της μάρκας, αλλά το νέο αυτοκίνητο θα προσφέρει σαφώς περισσότερος χώρος για τους επιβάτες, θα έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, μειωμένο βάρος κλπ., κάτι που είναι κύρια χαρακτηριστικά επιλογής ενός καθημερινού αυτοκινήτου.

Η νέα Σειρά 1 πρακτικά θα αποτελεί την hatchback έκδοση της sedan έκδοσης, που είδαμε πριν λίγο καιρό, με την BMW να προσφέρει το αυτοκίνητο και με το X-Drive σύστημα τετρακίνησης στα μοντέλα M-Sport, τοποθετώντας το αυτοκίνητο απέναντι από το Golf R και το Focus RS. Ας ελπίσουμε απλώς ότι στην περίπτωση της Σειράς 1, ο 2-λιτρος κινητήρας θα ξεπεράσει τους 231 ίππους που φτάνει στα μοντέλα της MINI.