Το Yeti είναι το παλαιότερο όχημα στην γκάμα της Skoda καθώς κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2009 και τον Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα παρουσιαστεί επίσημα η νέα γενιά του. Το νέο μοντέλο θα μεγαλώσει σε διαστάσεις και θα τοποθετηθεί κάτω από το Kodiaq από το οποίο θα δανειστεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία. Το νέο Yeti θα συμπληρώσει την τριάδα με το Tiguan και Ateca με τα οποία θα μοιραστεί την ίδια MQB πλατφόρμα και την ίδια γκάμα κινητήρων ενώ θα διατίθεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Το νέο Yeti ίσως κρύβει μια ακόμα αλλαγή και αυτή θα είναι το όνομα του. Σύμφωνα με πληροφορίες η Skoda σκέφτεται σοβαρά να αλλάξει το όνομα του νέου μοντέλου της και να το μετονομάσει σε Karoq. Το όνομα αυτό κατοχυρώθηκε στις αρχές του προηγούμενου μήνα, αλλά δεν είναι ακόμα σίγουρα αν θα χρησιμοποιηθεί για το νέο Yeti ή μπορεί να είναι το όνομα του μικρού SUV που εξελίξει η εταιρεία που θα τοποθετηθεί κάτω από αυτό. Για την ιστορία να αναφέρω ότι το Υeti πήρε το όνομα του από την μυστηριώδη αρκούδα των Ιμαλαΐων, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν το Karoq προέρχεται από το χωριό Karroq της Αλβανίας.

Το νέο Yeti/Karoq είναι πολύ πιθανό να αποκαλυφθεί αρκετά νωρίτερα από το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο, με τις πωλήσεις να ξεκινούν πριν το τέλος του χρόνου. Όπως έχουμε δει η Skoda ετοιμάζει να παρουσιάσει το Kodiaq coupe αλλά και ένα μικρό SUV που θα είναι το αδερφάκι των VW T-ROC και Arona.