Alonso: Δεν θα έτρεχα στο Indy 500 αν ήταν ο Dennis στην McLaren

Σχετικά άρθρα

Πριν δύο μέρες ο Ισπανός ανακοίνωσε, έχοντας την πλήρη υποστήριξη της McLaren, την απόφαση του να μην συμμετάσχει στον αγώνα της F1 στο Monaco, έτσι ώστε να τρέξει στον διάσημο αγώνα Indy 500.

Σε χθεσινή κοινή συνέντευξη τύπου μαζί με τον επικεφαλής της βρετανικής ομάδας, Zak Brown, ο Alonso παραδέχτηκε ότι μια τέτοια απόφαση δεν θα μπορούσε να παρθεί, αν ο Ron Dennis ήταν ακόμα επικεφαλής στην McLaren, τονίζοντας:

Ο Zak είναι ένας τύπος που έχει μεγαλύτερο όραμα από τους υπόλοιπους επικεφαλής ομάδων ή αφεντικά είχα. Βλέπει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό διαφορετικά, βλέπει την McLaren μεγαλύτερη και όχι συγκεντρωμένη [αποκλειστικά] στην F1. Είναι ένας αληθινός racer, έτσι είναι πολύ καλό που η McLaren έχει τον Zak από πέρσι.

Συνεχίζοντας, και όταν ρωτήθηκε αν θα έτρεχε στο Indy αν η McLaren του έδινε ένα πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ο Alonso απάντησε:

Αν το μονοθέσιο ήταν ανταγωνιστικό αυτή τη χρονιά, και είχαμε 43 βαθμούς μαζί με τα άλλα παιδιά [Lewis Hamilton και Sebastian Vettel], δεν μπορείς να χάσεις 25 πιθανούς πόντους, χάνοντας έναν αγώνα. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ήμασταν ανταγωνιστικοί.

Ένας από τους κυριότερους λόγους που ο Alonso θα τρέξει στον διάσημο αγώνα των IndyCars, είναι η επιθυμία να καταστήσει το Triple Crown, δηλαδή νίκες στον αγώνα του Monaco (το έχει κάνει δύο φορές), στις 24-ωρες του Le Mans, και στο Indy 500. Αποκάλυψε, επίσης, ότι υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να τρέξει στον γαλλικό αγώνα, αντί για τον αμερικάνικο, λέγοντας:

Σίγουρα θέλω να τρέξω στο Le Mans, ήταν στο τραπέζι για την φετινή χρονιά. Ο Zak είναι Αμερικάνος και με πίεζε για το Indy 500, ο Eric είναι Γάλλος και με πίεζε για το Le Mans. Νομίζω ότι η συνεργασία McLaren με Honda και να τρέξουμε έτσι στο Indy 500, ήταν πολύ ελκυστική φέτος, έτσι για το Mans είναι κάτι που θα κάνω, πιθανότατα όσο πιο σύντομα μπορώ. Δεν ξέρω αν θα είναι την επόμενη χρονιά ή τα επόμενα χρόνια. Η πρώτη προτεραιότητα είναι η F1. Αν μπορώ να τρέξω F1 μαζί με άλλους αγώνες, όπως το κάνω αυτή τη χρονιά, θα είναι οκ. Αν όχι, θα τρέξω μονο F1.

Σε ότι αφορά το ποιος θα είναι ο πιλότος εκείνος που θα τον αντικαταστήσει στο GP του Μονακό, ακούγεται έντονα αυτό του Jenson Button.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...