Η Uber έχασε 2,8 δισ. δολάρια το 2016

Σχετικά άρθρα

Η Uber συνέχισε να είναι μια από τις πιο ζημιογόνες εταιρείες της Silicon Valley, με την εταιρία να ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 4ο τρίμηνο του 2016, όπου είδε τις ζημιές της να φτάνουν τα 991 εκατ. δολάρια, 24% περισσότερα σε σχέση με την αντίστοιχη ένα τρίμηνο πριν.

Τα έσοδα την ίδια περίοδο αυξήθηκαν σημαντικά, κατά 70% σε τριμηνιαία βάση, φτάνοντας τα 2,9 δισ. δολάρια, με το συνολικό τζίρο το 2016 να ανέρχεται στα 6,5 δισ. δολάρια. Οι μικτές κρατήσεις ανήλθαν στα 20 δισ. δολάρια. Συνολικά η Uber το 2016 έχασε 2,8 δισ. δολάρια, έχοντας αξία 62,5 δισ. ενώ τα ταμειακά της διαθέσιμα να ανέρχονται σε 7 δισ. δολάρια.

Στις σχετικές ειδήσεις, δημοσίευμα του The Information αναφέρει πως η εταιρία μέσω ενός λογισμικού που είχε ονομάσει Hell, κατασκόπευε τους οδηγούς της ανταγωνίστριας της, της Lyft. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το λογισμικό επέτρεπε στην Uber να παρακολουθεί όποτε ήθελε ποιοι οδηγοί της Lyft είναι διαθέσιμοι αλλά και το ποιες είναι οι χρεώσεις τους, ενώ παράλληλα μπορούσε να δει ποιοι από αυτοί είναι εγγεγραμμένοι και στην ίδια. Έτσι η Uber μπορούσε να δει σε ποιους οδηγούς θα έδινε περισσότερα κίνητρα προκειμένου να αφήσουν την Lyft και να μείνουν μόνο στην ίδια. Είναι η δεύτερη φορά που η Uber φαίνεται πως χρησιμοποιεί μυστικό λογισμικό. Την προηγούμενη κατασκόπευε τους επιβάτες της.

Τέλος, δικαστήριο της Ρώμης έκανε δεκτή την προσφυγή της Uber και πλέον η εταιρία μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί νόμιμα στη γειτονική χώρα. Την περασμένη εβδομάδα, το ίδιο δικαστήριο, είχε απαγορεύσει την λειτουργία της Uber βασιζόμενη σε έναν νόμο του 1992, που αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρίες ταξί μπορούν να κάνουν τις κρατήσεις τους. Η οριστική απόφαση του δικαστηρίου θα ληφθεί στις 5 του Μάη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...