Εκτός από το Vision-E concept της Skoda στην έκθεση της Σαγκάη, υπάρχει ακόμη ένα πρωτότυπο με το ίδιο όνομα. Πρόκειται για το Roewe Vision-E concept ένα πρωτότυπο πεντάπορτο SUV που έχει όμορφο σχεδιασμό και θα περάσει στη παραγωγή μέσα στο 2018, με το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην αγορά να διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον σχεδιασμό του πρωτότυπου.

Διαθέτει κρυφές χειρολαβές, LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενη γρίλια, με τις πίσω πόρτες να ανοίγουν ανάποδα, ενώ αντί για καθρέπτες υπάρχουν κάμερες. Στο εσωτερικό του μπορούν να μεταφερθούν 4 ενήλικες και διαθέτει ξύλινο πάτωμα, δερμάτινες Nappa επενδύσεις, κρυφό ατμοσφαιρικό φωτισμό, head-up display, ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας μέσω της οποίας ελέγχονται όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Κίνηση παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα, που χαρίζουν στο αυτοκίνητο αυτονομία 500 χιλιομέτρων. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε περίπου 4 δευτερόλεπτα, με τις μπαταρίες να φορτίζουν στο 80% μέσα σε 15 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή. Μάλιστα υπάρχει και ασύρματος επαγωγικός φορτιστής της μπαταρίας.