Μετά τη χθεσινή διαρροή, η Skoda παρουσιάζει επίσημα στο Vision E Concept στην έκθεση της Σαγκάη, με το πρωτότυπο να μας δείχνει το πως θα μοιάζει η coupe έκδοση του Skoda Kodiaq.

Το πρωτότυπο διαθέτει λεπτά φωτιστικά σώματα, LED φώτα στη γρίλια αλλά και στο πλάι, κάτω από το παράθυρο του οδηγού και μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή. Έχει μήκος 4.688 mm, πλάτος 1.924 mm, ύψος 1.591 mm, με το μεταξόνιο του να αγγίζει τα 2.851 mm, προσφέροντας έτσι ένα ευρύχωρο εσωτερικό.

Σε αυτό συναντάμε μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας, και δύο μεγάλες οθόνες, αριστερά και δεξιά, με την μία να λειτουργεί και ως πίνακας οργάνων. Το αυτοκίνητο δεν διαθέτει μεσαίες κολόνες, με τα τέσσερα καθίσματα να περιστρέφονται αυτόματα, ώστε να είναι πιο εύκολο να κάθονται σε αυτά οι επιβάτες.

Η κάθε πόρτα διαθέτει smartphone και ένα επαγωγικό σύστημα φόρτισης, με το Vision E να διαθέτει και χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 μιας και μπορεί να οδηγήσει μόνο του τόσο εντός πόλης όσο και σε αυτοκινητόδρομο. Επίσης έχει την ικανότητα να βρίσκει έναν άδειο χώρο στάθμευσης και να παρκάρει χωρίς την βοήθεια ανθρώπου.

Κίνηση παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 305 ίππων, διαθέτουν σύστημα KERS και δίνουν τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα. Η αυτονομία του ανέρχεται στα 500 χλμ, με τις μπαταρίες του να φορτίζουν κατά 80% μέσα σε 15 λεπτά.