Η Volvo συνεχίζει να ανανεώνει την γκάμα της και ετοιμάζεται να μπει σε νέες κατηγορίες. Η Σουηδική εταιρεία ετοιμάζει να παρουσιάσει ένα νέο μικρό πολυτελές αυτοκίνητο την 20-Series. Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Volvo USA, Lex Kerssemakers, δηλώνοντας σχετικά με την ονοματολογία των μοντέλων της εταιρείας:

Είναι αρκετά απλό: Το 90 είναι το μεγαλύτερο και το 40 είναι το μικρότερο. Και όταν θα παρουσιαστεί το 20 θα είναι το μικρότερο.

Ο ίδιος απέφυγε να δηλώσει άλλα χαρακτηριστικά της σειράς 20, αλλά είπε ότι θα μπορούσε να προσφέρεται και στις ΗΠΑ. Λογικά θα πρέπει να περιμένουμε ένα 5-πορτο μοντέλο το V20 καθώς και την σεντάν εκδοχή του το S20. Coupe και Cabrio εκδοχές δεν είναι στο πρόγραμμα της εταιρείας καθώς επικεντρώνεται σε πιο δημοφιλείς κατηγορίες. Σχεδόν σίγουρο θεωρείται πως θα υπάρχει ένα μικρό SUV το XC20, που θα τοποθετηθεί κάτω από το XC40 και θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα μικρά SUV της Mercedes, BMW, Audi και Infiniti.

Όσον αφορά τους κινητήρες σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες στην βάση της σειράς 20, ενώ είναι αρκετά πιθανό να υπάρχουν plug-in υβριδικές και πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις. Για την ώρα δεν έχει γνωστό το πότε θα παρουσιαστεί το μικρό Volvo.