Θα βοηθήσει η Mercedes τη Honda;

Σχετικά άρθρα

Τον δρόμο της εξακολουθεί να ψάχνει η Honda από τη στιγμή που επέστρεψε στη Formula 1, το 2015. Είναι η τρίτη σεζόν που τα προβλήματα συνεχίζουν να προκαλούν πολλούς πονοκεφάλους στους Ιάπωνες, οι οποίοι δείχνουν ανίκανοι να παραδώσουν έναν αξιόπιστο και δυνατό κινητήρα στη McLaren, με τον RA617H να παραμένει το χειρότερο power unit στο grid.

Τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει μια αρκετά ενδιαφέρουσα φήμη, που κάνει λόγο για εξωτερική βοήθεια από τη Mercedes. Οι λεπτομέρειες φυσικά και δεν είναι γνωστές, ωστόσο λέγεται ότι η γερμανική ομάδα θα βοηθήσει τη Honda στον τομέα των ηλεκτρονικών και το υβριδικό κομμάτι. Σύμφωνα με το αφεντικό της Honda F1, Yusuke Hasegawa, η εταιρεία ήδη δέχεται εξωτερική βοήθεια, ενώ παραδέχεται ότι αρκετοί μηχανικοί έχουν εργαστεί στο παρελθόν στους υπόλοιπους τρεις κατασκευαστές κινητήρων.

Βασικά, κάνουμε ό,τι είναι δυνατό. Χρησιμοποιούμε κάθε εξωτερική πηγή. Από τις αρχές του Μαρτίου, έχουμε σχεδόν ολοκληρωτικά αλλάξει την οργάνωση. Πιστεύω ότι δουλεύει καλύτερα τώρα, αλλά είναι πολύ αργά για να αλλάξουμε την ανάπτυξή μας. Δεν είναι εύκολο, επειδή οι τροποποιήσεις στον κινητήρα χρειάζονται χρόνο, κάτι που είναι θέμα. Έχουμε κάποια καλά στοιχεία, αλλά ακόμα το πακέτο δεν είναι έτοιμο.

Δεν αποκαλύπτουμε συμβούλους ή προμηθευτές, αλλά χρησιμοποιούμε πολλές εξωτερικές πηγές. Φυσικά κι έχουμε πολλούς ανθρώπους από τη Mercedes, τη Ferrari και τη Renault, οπότε, από αυτή την άποψη, μπορείτε να πείτε ότι «κατασκοπεύουμε» τις ιδέες τους.

Τη δική της αντίρρηση φαίνεται πως έχει η Red Bull, υποστηρίζοντας πως η βοήθεια από τη Mercedes θα ισοδυναμούσε με τη βοήθεια μιας ομάδας στο κομμάτι του σασί. Η Mercedes δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα μέχρι στιγμής, καθώς αρνείται να κάνει οποιονδήποτε σχολιασμό επί του θέματος.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...