Σύμφωνα με το αφεντικό της Ferrari, τον Sergio Marchionne, η ιταλική εταιρία πάντα θα προσφέρει έναν V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα στη γκάμα της, κλείνοντας την πόρτα στην μετάβαση σε κάποιον V12 turbo κινητήρα. Ωστόσο ο Marchionne είπε πως λόγω των αυστηρότερων κανονισμών εκπομπών ρύπων, ο V12 κινητήρας της ιταλικής φίρμας θα συνδυαστεί με ένα υβριδικό σύστημα.

Σύμφωνα με τον Marchionne, τα υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα στα supercars δεν έχουν τον παραδοσιακό ρόλο τους, στον περιορισμό των ρύπων δηλαδή, αλλά η Ferrari θέλει με αυτούς να αυξήσει και την απόδοση του κινητήρα εντός πίστας.

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Ferrari, Michael Leiters, o V12 κινητήρα της 812 Superfast που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης, είναι πολύ κάτω από την ισχύουσα νομοθεσία εκπομπών ρύπων Euro6b, ενώ σε ότι αφορά το Euro6c, o Leiters το χαρακτήρισε πρόκληση, αλλά έχουν ήδη μια λύση. Σε ότι έχει να κάνει με τη νομοθεσία ULEV (Ultra-Low-Emission-Vehicle) που θα τεθεί σε ισχύ από το 2021, η λύση θα δοθεί με έναν υβριδικό V12 κινητήρα.