Οι καιροί αλλάζουν και η τεχνολογία προχωρά με γοργούς ρυθμούς και πλέον φαίνεται πως ήρθε η ώρα οι πλαϊνοί καθρέπτες να δώσουν η θέση τους στις κάμερες. Εδώ και αρκετά χρόνια οι αυτοκινητοβιομηχανίες μας δείχνουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία στα πρωτότυπα μοντέλα που παρουσιάζουν και η VW τις πέρασε στη παραγωγή στο XL1 το οποίο βγήκε στην αγορά σε περιορισμένες μονάδες.

Ωστόσο το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής που θα αποκτήσει κάμερες αντί για πλαϊνούς καθρέπτες θα είναι το ηλεκτρικό SUV της Audi, to e-tron. Το μοντέλο θα βγει στην αγορά του χρόνου και ο σχεδιασμός των καμερών ίσως είναι παρόμοιος με αυτόν του Audi E-Tron Sportback Concept που είδαμε στα μέσα του περασμένου μήνα στην έκθεση της Σαγκάη.

Οι κάμερες έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους καθρέπτες. Προσφέρουν καλύτερη εικόνα σε σχέση με τους καθρέπτες, χωρίς κρυφές γωνίες κτλ, ενώ βελτιώνουν παράλληλα και την αεροδυναμική του μοντέλου, κάτι που μεταφράζεται σε χαμηλότερη κατανάλωση αλλά και σε μικρότερο αεροδυναμικό θόρυβο. Εσύ θα ήθελες το επόμενο σου αυτοκίνητο να έχει κάμερες αντί για καθρέπτες;