Με τους αθηναϊκούς δρόμους να κοσμούνται από μια ανάλογη πράσινη Aventador Miura Homage edition, μια άλλη -μπλε- βρίσκεται προς πώληση από την αντιπροσωπεία της ιταλικής εταιρίας στο Newport Beach, της California.

Όπως πολύ εύκολα καταλαβαίνεις από τον τίτλο της συγκεκριμένης έκδοση, η Lamborghini αποτίει φόρο τιμής στα 50 χρόνια από την παρουσίαση της Miura, με αυτή την ειδική έκδοση της Aventador. Παρουσιάστηκε στο Goodwood του 2016, με την παραγωγή της να περιορίζεται σε 50 αυτοκίνητα.

Είναι αποτέλεσμα του Ad Personam τμήματος εξατομίκευσης της ιταλικής εταιρίας, με την Aventador Miura Homage να είναι βαμμένη στα χρώματα της πρώτης Miura. Έτσι, το ιταλικό supercar ήταν διαθέσιμο σε έξι από τα πιο εμβληματικά χρώματά της ιταλικής εταιρίας, μερικά εκ των οποίων είναι το Rosso Arancio Miura (μονόχρωμο), το Verde  Scandal και το μεταλλικό Blu Tahiti.

Κατά τ’άλλα δεν αλλάζει κάτι από την απλή Aventador, με το αυτοκίνητο να πατά σε ζάντες 20 και 21 ιντσών, με τον 6,5-λίτρων να αποδίδει 700 άλογα στις 8.250 σ.α.λ. και 690 Nm ροπής στις 5.500 σ.α.λ.

Η συγκεκριμένη έχει διανύσει μόλις 160 χλμ. και για να αλλάξει χέρια, κάποιος πρέπει να αποχωριστεί 499.990 δολάρια, περίπου 100.000 ακριβότερα απ’ότι έκανε καινούρια.