Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μοντέλα που κυκλοφορούν στην Ινδία να μην έχουν καλή ενεργητική και παθητική ασφάλεια. Να πω την αλήθεια, σχεδόν όλα όσα έχει δοκιμάσει ο οργανισμός Global NCAP έφεραν απογοητευτικά αποτελέσματα.

Στην λίστα με τα αυτοκίνητα “σκοτώστρες”” προστίθεται και το Dacia Duster, που στην χώρα της Ινδίας πωλείται με τα σήματα της Renault. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δοκιμάστηκε στην πιο βασική έκδοση που είναι διαθέσιμη στην χώρα, η οποία δεν διαθέτει αερόσακους, με αποτέλεσμα να βαθμολογηθεί με 0 αστέρια για τους εμπρός επιβάτες, και 2 αστέρια για τα παιδιά πίσω.

Μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ζήτησε από τον Global NCAP να δοκιμάσει μια άλλη έκδοση του Duster, η οποία διαθέτει έναν αερόσακο οδηγού, και αυτό σημείωσε 3 αστέρια για την προστασία των ενήλικων επιβατών.

Ωστόσο, οι ιθύνοντες του οργανισμού ασφάλειας αποφάσισαν να διερευνήσουν περαιτέρω το SUV, καθώς ο αντίστοιχος Latin NCAP είχε δοκιμάσει μια παρόμοια έκδοση του Duster (το οποίο και στην Λατινική Αμερική πωλείται με τα σήματα της Renault) πριν από δύο χρόνια, και είχε αποσπάσει 4 αστέρια.

Διαπιστώθηκε, ότι το ινδικό Duster διαθέτει μικρότερο αερόσακο, από αυτό που προσφέρεται στο μοντέλο της Νότιας Αμερικής, και αυτό όπως καταλαβαίνεις επηρεάζει την ασφάλεια των επιβατών.

  • Γιώργος Βαρδου

    πολύ λυπητερό το γεγονός αυτό, εμείς πάλι καλά είμαστε ΕΕ και δεν έχουμε τέτοια (γιατί σίγουρα θα είχαμε λόγω της πάρα πολύ χαμηλής τιμής)

  • SAMURAI-66

    Καποιοι με αυτα τα αποτελεσματα πρεπει να νιωθουν ντροπη αλλα προφανως τα ευρω-δολαρια τους κρυβουν τον οριζοντα γιατι ειναι δυστυχως μεγαλυτερη η αγαπη τους στο κερδος απο την ανθρωπινη ζωη!

  • georgekaras

    Nτροπη και αισχος που κανουν τετοιες διακρισεις ανα τον κοσμο .Γιατι να μην εχει και ο Ινδος και ο Βραζιλιανος την ιδια ασφαλεια με το ιδιο αμαξι?Αλλα στον κοσμο που ζουμε αυτα θα βλεπουμε το κερδος και την διαχειριση μαζων και πλυθησμων με το ετσι θελω .Τις προαλλες διαβαζα για τα τροχαια στην Κινα .68000 νεκροι σε ενα χρονο απο τροχαια .Δεν μιλαμε για 100, 200 ,68000 ναι ειναι τεραστια χωρα οσο ενας πλανητης αλλα ειναι τραγικο να θεριζονται 68000 κοσμος στο δρομο