Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο που δέχτηκε κλήση ταχύτητας, το 1896

Σχετικά άρθρα

Να πω την αλήθεια, δεν περίμενα ότι πριν 121 χρόνια θα υπήρχε νομοθεσία για ανώτατο όριο ταχύτητας, που μπορούσαν να κινηθούν οι -μετρημένοι στο ένα χέρι- οδηγοί. Κι όμως, στην Αγγλία τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης έπρεπε να κινούνται μέχρι 2 μίλια/ώρα (3,2 χλμ/ώρα), καθώς επίσης να προπορεύεται ένας άνθρωπος, πεζός, ανεμίζοντας μια κόκκινη σημαία. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις, η ταχύτητα περπατήματος του μέσου ανθρώπου είναι 3 χλμ/ώρα.

Ο Walter Arnolnd, όμως, ήταν μεγάλο αλάνι, και επαναστάτης. Εξαιρώντας το γεγονός ότι συνέδεσε το όνομα του με την ιστορία της Daimler, όντας ένας από τους πρώτους που είχε άδεια πώλησης των αυτοκινήτων της Benz, έμεινε στην ιστορία και για άλλο ένα κατόρθωμα του, καθώς ήταν ο πρώτος που δέχτηκε κλήση για ταχύτητα.

Πιο συγκεκριμένα, στις 28 Ιανουαρίου του 1896, ο Arnold Benz πιάστηκε να οδηγεί με 8 μίλια/ώρα (13 χλμ/ώρα) στο Paddock Green, του Kent της Αγγλίας, ενώ δεν υπήρχε κανένας μπροστά του να κρατά την κόκκινη σημαία. Σαν αποτέλεσμα, καταδικάστηκε για υπέρβαση ταχύτητας, και αναγκάστηκε να καταβάλει πρόστιμο, αφού τον κυνήγησε ένας αστυνομικός με το ποδήλατό του, για να τον σταματήσει.

Το περιστατικό ήταν αιτία να επανεξεταστεί το όριο ταχύτητας, και από 2 μίλια/ώρα να ανέλθει στα 14 μίλια/ώρα (23 χλμ/ώρα), καθώς και να καταργηθεί ο φορέας της κόκκινης σημαίας. Το γεγονός αυτό γιορτάστηκε με έναν αγώνα, γνωστό σήμερα ως Emancipation Run, τον οποίο ο Arnold κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, για την ιδιαίτερα έξυπνη οδήγηση του.

Ο αγώνας ξεκινούσε από το Λονδίνο και κατέληγε στο Μπράιτον, και εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι σήμερα, και το 2011 ήμουν τυχερός να τον ακολουθήσω από κοντά.

Το αυτοκίνητο που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι αυτό με το ο οποίο ο Arnold πήρε την κλήση, και θα εκτεθεί στο Concours of Elegance στο Hampton Court Palace, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ε.Ε θέλει τα συνθετικά καύσιμα να είναι ουδέτερα από άνθρακα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να απαιτήσει τα αυτοκίνητα που λειτουργούν με συνθετικά καύσιμα, να είναι 100% ουδέτερα από άνθρακα, εάν πρόκειται να πωλούνται μετά...

Για πρώτη φορά, το μερίδιο των ηλεκτρικών άγγιξε το 21% στην Ευρώπη

Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2023, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν σημαντικά (+17,9%), φτάνοντας συνολικά τις 7,1 εκατομμύρια μονάδες,...

Σπάνια αυτοκίνητα εκατομμυρίων βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε αποθήκη

Αυτή η συλλογή αυτοκινήτων ενδεχομένως να είναι το μεγαλύτερο "barn find" που έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια, μιας και τα αυτοκίνητα που για χρόνια...