Αν δεν έχει πάει κάτω από μια ανεμογεννήτρια δύσκολα καταλαβαίνεις το μέγεθος τους. Υπάρχουν περιπτώσεις που ένα πτερύγιο φτάνει σε μήκος τα 45 μέτρα, όταν ο πύργος (μέχρι την τουρμπίνα) μπορεί να έχει ύψος 80 μέτρα. Όπως καταλαβαίνεις η μεταφορά των μερών είναι αρκετά δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία, που απαιτεί κλείσιμο δρόμων και συντονισμένες ενέργειες.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης στον αυτοκινητόδρομο A33, της Γερμανίας, κοντά στην πόλη Bielefeld, έπεσε ένα πτερύγιο από το φορτηγό που το μετέφερε, καθώς αυτό ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα. Το αποτέλεσμα ήταν το πτερύγιο να πέσει στην autobahn, καθώς ένα άλλο φορτηγό έπεσε στο πίσω μέρος ενός από τα οχήματα συνοδείας του φορτηγού που το μετέφερε.

Ο 61-χρονος οδηγός του δεύτερου φορτηγού τραυματίστηκε κατά το ατύχημα, και διακομίστηκε στο τοπικό νοσοκομείο, καθώς το όχημα του υπέστη σοβαρές ζημιές από το πτερύγιο.

 • sotirisb

  Μετεφεραν το πτερυγιο με την Autobahn ανοιχτη ενω στην αριστερη λωριδα μπορει να πηγαινει ο αλλος με 250+ εαν το σημειο δεν ειχε οριο ταχυτητας?

  • DimitrisBXL

   Κλεινουν οι δρομοι κατα την διαρκεια τετοιων μεταφορων.

 • OptimusPrime

  ω ρε φιλε και περνάω συχνά απο το 33… και τα φορτηγά με τα πτεριγια τα βλεπω παρκαρισμενα συχνα….