Donald Trump: Οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί

Σχετικά άρθρα

Στην Διάσκεψη Κορυφής του NATO που γίνεται στις Βρυξέλλες, ο Donald Trump είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κορυφαίους ηγέτες της Ευρωπαικής Ένωσης, με τον Αμερικάνικο πρόεδρο να επιπλήττει τη Γερμανία, ενώ δεσμεύτηκε να βάλει ένα τέρμα στις εξαγωγές των γερμανικών αυτοκινήτων της Γερμανίας στις ΗΠΑ.

Σε ένα από τα “πηγαδάκια”, σύμφωνα με το Der Spiegel, o Trump φέρεται να είπε σε ορισμένους ηγέτες:

Οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί. Κοιτάξτε τα εκατομμύρια των αυτοκινήτων που πωλούν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ. Άθλιο. Θα το σταματήσουμε αυτό.

H Sueddeutsche Zeitung και το ZDF ανέφεραν επίσης πως ο Trump είναι δυσαρεστημένος με το βαρύ εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας σε ότι έχει να κάνει με τις πωλήσεις των αυτοκινήτων. Ο Trump τα είχε βάλει με τις αυτοκινητοβιομηχανίες και κατά τη προεκλογική του περίοδο, ενώ νωρίτερα μέσα στο έτος, επέκρινε ξανά τις τρεις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες (BMW, Daimler, VW) λέγοντας πως αν δεν θέλουν να τους επιβληθεί φόρος εισαγωγής 35%, τότε θα πρέπει να κατασκευάζουν τα αυτοκίνητά που πωλούν στις ΗΠΑ εντός των εδαφών της.

Η Γερμανία έχει 252 δισ. δολάρια θετικό εμπορικό ισοζύγιο στις ΗΠΑ, με τις πωλήσεις των αυτοκινήτων να αποτελούν το 12% του συνόλου των εξαγωγών, ενώ η ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα της Γερμανίας, που αντιπροσωπεύει το 9,9% της συνολικής αξίας των εξαγωγών της Γερμανίας, κάτι που μεταφράζεται σε 122 δισεκατομμύρια δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...