Να σου συστήσω τον Μορφέα. Ένα MX-5 NB του 1999, εμπνευσμένο προφανώς από τον χαρακτήρα που ενσάρκωσε ο Laurence Fishburne με επιτυχία στην τριλογία του Matrix, δημιούργημα της Blackbird Fabworx, μιας μικρής εταιρείας στην Καλιφόρνια που ειδικεύεται στα Miata.

Ο Moti Almagor, ιδιοκτήτης της εταιρείας, είχε ως απωθημένο τους αγώνες και αρχικά, αγωνίστηκε στο Global Time Attack με ένα MX-5 NA των 101 ίππων. Προφανώς εστιασμένο για την επίτευξη του καλύτερου χρόνου, το Miata ήταν απαλλαγμένο από καθετί περιττό και, μπορεί η ιπποδύναμη να μην “τρομάζει” σαν νούμερο, αλλά μπορούσε να πετύχει αξιοπρεπείς χρόνους.

Μετά από το “Creampuff”- έτσι ονόμαζε ο Almagor το ΝΑ του-έψαχνε για κάτι καλύτερο, πάντα στη λογική του “ελαφρύ και σβέλτο” και κατέληξε στην αγορά ενός MX-5 NB, του μετέπειτα Μορφέα. Σχεδόν με stock κινητήρα 140 ίππων, αλλά με πλήθος από αλλαγές στο αμάξωμα και στο set up του Ιάπωνα (περισσότερα για την εκπληκτική δουλειά που έχει γίνει μπορείς να διαβάσεις εδώ ) πέτυχε άκρως ανταγωνιστικούς χρόνους στην κατηγορία του.

Ωστόσο, ήρθε η ώρα για κάτι πιο δυνατό και η μεταμόσχευση “καρδιάς” ήταν επιβεβλημένη για τα σχέδια του Almagor. “Δότης” μία Ferrari 360 Modena και ο 3,6 λίτρων κινητήρας της θα βρει στέγη στο χώρο που κάποτε υπήρχε ένας ταπεινός 1,8 λίτρων κινητήρας. Το φιλόδοξο project μόλις ξεκίνησε και περιμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξή του μέσα στους επόμενους μήνες!