Περισσότεροι από 7.000 ιδιοκτήτες Fiesta και Focus στις ΗΠΑ προχώρησαν σε ομαδική μήνυση κατά της Ford λόγω των προβληματικών εξατάχυτων Powershift κιβωτίων διπλού συμπλέκτη. Σύμφωνα με την μήνυση, τα κιβώτια είναι ελαττωματικά μιας και έχουν παρατηρηθεί από τους ιδιοκτήτες προβλήματα κατά την αλλαγή των ταχυτήτων, προβλήματα αξιοπιστίας με αρκετά κιβώτια να σπάνε, προβλήματα επιτάχυνσης όπως και πρόωρη φθορά.

Στη μήνυση εμπλέκονται τα Focus MY2012-MY2016 και τα Fiesta MY2011-MY2016, με τους ιδιοκτήτες τους να υποστηρίζουν πως η Μπλε Οβάλ εταιρία έχει εκδώσει περισσότερα από 20 τεχνικά δελτία παροχής υπηρεσιών που σχετίζονται με τα συγκεκριμένα προβλήματα των κιβωτίων της, και παρότι η Ford έχει επεκτείνει την εγγύηση σε αρκετούς ιδιοκτήτες στα 7 χρόνια ή στα 100.000 μίλια, και έχει προσπαθήσει να διορθώσει τα ελαττωματικά κιβώτια ταχυτήτων της, μέχρι σήμερα δεν έχει βρει μια τελική λύση.

 • Bon Viveur

  Πω, πω Ευτυχώς που δεν πήρα το Μοντέο που μου άρεσε πάρα πολύ. Θα έτρεχα κι εγώ τώρα μαζί με τους Αμερικάνους….

 • gv

  γενικα ακους κατα καιρους διαφορα προβληματα με αυτοματα κιβωτια ειτε ειναι dsg ειτε κατι αλλο γι αυτο εγω ακομη δε τα εμπιστευομαι..
  θα διαλεγα μονο απο εταιρεια με πολλα χρονια εργοστασιακης εγγυησης και αν..
  δοξα τω Θεω μου αρεσει να αλλαζω ταχυτητες οποτε θα διαλεγα το παλιο καλο 6ταχυτο..
  εννοειται βεβαια οτι δε σνομπαρω τα supercars με paddles!
  εκει εισαι αλλη φαση και να σου χαλασει κατι υποτιθεται οτι εχεις λεφτα για να το αντικαταστησεις..