Η Porsche ερευνάται για παράνομες εκπομπές ρύπων

Σχετικά άρθρα

Οι γερμανικές αρχές ερευνούν κατά πόσον η Porsche χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό για τη χειραγώγηση των ελέγχων εκπομπών ρύπων. Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η γερμανική KBA εξετάζει κατά πόσον η Porsche χρησιμοποιεί λογισμικό που ελέγχει τις κινήσεις του τιμονιού για να διαπιστώσει αν το αυτοκίνητο ελέγχεται από τις αρχές για τις εκπομπές ρύπων, όπως συνέβαινε και στα μοντέλα της Audi, στα οποία το λογισμικό ήταν σε θέση να ανιχνεύσει την θέση του τιμονιού, αν περιστρέφεται σε οποιαδήποτε κατεύθυνση για περισσότερο από 15 μοίρες ή όχι και έτσι καταλάβαινε αν βρίσκεται στον δρόμο ή σε δοκιμές μέτρησης των εκπομπών μέσα σε κάποιο εργαστήριο.

Η γερμανική εταιρία αρνείται πως χρησιμοποιεί οποιοδήποτε παράνομο λογισμικό για τον έλεγχο των εκπομπών ρύπων των μοντέλων της, παρότι υπάρχουν μετρήσεις που δείχνουν την Cayenne Diesel να εκπέμπει περισσότερους ρύπους NOx από αυτούς που ανακοινώνει η εταιρία. 

Η Audi γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της ότι περίπου 24.000 μοντέλα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2010 και 2013 πρόκειται να ανακληθούν, λόγω «ανωμαλιών» που ανακαλύφθηκαν στις δοκιμές εκπομπών και έδειξαν πως τα μοντέλα μπορεί να εκπέμπουν μέχρι και τους διπλάσιους ρύπους σε σύγκριση με το όριο. Η Audi συμφώνησε με τις γερμανικές ρυθμιστικές αρχές σε μια ανάκληση οχημάτων, που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και αφορά σε 14.000 μόνο στην εγχώρια αγορά της.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Porsche 911 Turbo “ξεφτιλίζει” την Mercedes AMG GT 63 S στο 1000άρι

Στη θεωρία τα δύο γερμανικά sport μοντέλα δείχνουν να έχουν πάνω-κάτω τις ίδιες επιδόσεις, αλλά στη πραγματικότητα, η Porsche 911 Turbo είναι πολύ γρηγορότερη...

Μια Porsche Carrera GT τράκαρε πάνω σε δέντρο

Την περασμένη Κυριακή 28 Απριλίου ο οδηγός μιας ασημί Porsche Carrera GT έχασε τον έλεγχο το αυτοκινήτου, ενώ κινούνταν βόρεια του Rapley Ranch Road...