Η Bridgestone έδωσε ένα 42 λεπτών ντοκιμαντέρ από το πως εξέλιξε και δημιούργησε τα νέα ελαστικά που προσφέρει στην Jaguar XJ220. Τα ελαστικά είναι διαστάσεων 255/55 ZR17 για τους πρόσθιους τροχούς και 345/35 ZR18 για τους οπίσθιους και σκοπός τους είναι να κάνουν το βρετανικό supercar να “έχει την αίσθηση που πρέπει”.

Ο Justin Law που έχει αγωνιστεί με την XJ220 και η εταιρεία του η Don Law Racing δοκίμασαν με την Bridgestone 17 γόμες για να καταλήξουν στην κατάλληλη. Στο εγχείρημα πήραν μέρος κι άλλοι, όπως οι οδηγοί και νικητές του Le Mans για την Jaguar, Andy Wallace (1988 με XJR-9) και ο John Nielsen (1990 με XJR-12) αλλά και οι μηχανικοί πίσω από τις νίκες Alastair Macqueen και Shinichi Watanabe. Είμαι σίγουρος πως αν ζούσε ο Tom Walkinshaw θα έβαζε κι αυτός το χέρι του. Αυτός ήταν άλλωστε που έφερε το 1997 την Bridgestone στην Formula 1.

Για το τέλος άφησα τον πιο εντυπωσιακό δοκιμαστή που χρησιμοποίησε η Bridgestone για να εξελίξει τα νέα ελαστικά της XJ220, τον υιό του Justin Law, που μιας και ο πατέρας του είχε “συνεργείο” για XJ220 κατάφερε να διανύσει τα τελευταία 23 χρόνια 160.000 χιλιόμετρα με το βρετανικό supercar! Έτσι γνωρίζει αρκετά καλά πως συμπεριφέρεται σε συνθήκες δρόμου το αυτοκίνητο και σίγουρα είναι ένας ευτυχισμένος και τυχερός άνθρωπος, όπως και ο ίδιος παραδέχεται. Έτσι λοιπόν κόντρα στο πνεύμα των καιρών που αντιμετωπίζει τα συλλεκτικά αυτοκίνητα σαν συλλεκτικά γραμματόσημα, η Bridgestone δίνει το σήμα πως στηρίζει την κυκλοφορία τους και τα προτιμά στους δρόμους και όχι στις βιτρίνες!