Το όνομα της εταιρίας Frangivento, με αυτό του μοντέλου να είναι Charlotte. Υπεύθυνο για τον σχεδιασμό του ο Giorgio Pirolo, ο οποίος αναφέρει ότι εμπνεύστηκε για αυτό από την Μεσόγειο Θάλασσα, έχοντας κάνει χρήση δέρματος, Alcantara και ξύλου στο εσωτερικό του, έτσι ώστε αυτά τα υλικά να αναδημιουργούν αντανακλάσεις από το νερό, για να έχει νόημα το μικρό ενυδρείο.

Οι επιβάτες θα αισθάνονται σαν να καταδύονται στη θάλασσα, χάρη στα δύο κύματα που καλύπτουν τα Sarco καθίσματα, μέχρι τα πάνελ των θυρών. Τα ψάρια Nemo και Dory κολυμπούν στο ενυδρείο και στο κάτω μέρος του υπάρχει ένα μικρό μπουκάλι με τα ονόματα όλων όσων συμμετείχαν στο project.

Σύμφωνα με την εταιρία, το cockpit μοιάζει με μια μοντέρνα σοφίτα, με τον λεβιέ ταχυτήτων να είναι κατασκευασμένος από το κοσμηματοπωλείο Zampieri 1828 της Πάντοβα, από καθαρό ασήμι. Από την άλλη, το γεμάτο γωνίες εξωτερικό σχέδιο, εμπνεύστηκε από το τριγωνικό σχήμα του νησιού της Σικελίας.

Μηχανικά, το αυτοκίνητο διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 885 ίππων (660 kW), με την ενέργεια να αποθηκεύεται στην μπαταρία 70 kWh. Ο συνδυασμός αυτός επιτρέπει στο Charlotte να έχει τελική ταχύτητα 305 χλμ/ώρα, κάνοντας το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα. Το αυτοκίνητο ζυγίζει 1500 κιλά (μαζί με το ενυδρείο), το κόστος του ανέρχεται στο €1,5 εκατομμύριο, με την εταιρεία να ισχυρίζεται ακόμη ότι το supercar είναι ικανό και για αυτόνομη οδήγηση.