Πριν 11 μήνες, η Ford παρουσίασε τη νέα Mustang Shelby GT500 και η απόδοση της την καθιστά εξαιρετικά ικανή. Πιο συγκεκριμένα, ο κομπρεσοράτος V8 5,2-λίτρων κινητήρας αποδίδει 760 άλογα και 847 Nm ροπή. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) της Tremec, που κάνει τις αλλαγές σε μόλις 100 ms και στέλνει τη κίνηση στον πίσω άξονα, επιταχύνοντας το αυτοκίνητο από το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,6 δευτ., ενώ το 0-160-0 χλμ/ώρα έρχονται σε 10,6 δευτ.

1

Η αμερικάνικη εταιρία γνωρίζει ότι τα άλογα της Shelby GT500 δεν δαμάζονται εύκολα, γι’αυτό προσφέρει ένα πρόγραμμα οδήγησης στους ιδιοκτήτες του muscle car της στο Charlotte Motor Speedway, στην πόλη Concord της Βόρειας Καρολίνας.

Το πρόγραμμα ονομάζεται GT500 Track Attack και η αγωνιστική σχολή της Ford Performance έχει εγκαταστάσεις στην προαναφερθείσα πίστα, παρέχοντας στους ιδιοκτήτες του Shelby GT500 θεωρητικά μαθήματα, ενώ προσφέρει και τεχνικές γνώσεις για οδήγηση στην πίστα και σε ευθεία dragster.

2

Σκοπός του ημερήσιου προγράμματος είναι οι οδηγοί του αυτοκινήτου να μάθουν από πρώτο χέρι τις δυνατότητες της “κόμπρας”, χάρη στην επαγγελματική κατάρτιση των εκπαιδευτών. Το κόστος της σχολής οδήγησης βαραίνει τη Ford, αλλά οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσουν για το ταξίδι τους και τη διαμονή τους, καθώς και το προαιρετικό μάθημα με μια Mustang GT, που απαιτεί μια επιπλέον ημέρα.