Το τμήμα SVO της Jaguar Land Rover θα μπορούσε σύντομα να επεκταθεί και να κατασκευάζει ειδικά μοντέλα και για την Land Rover. Το Special Vehicle Operation μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει ειδικά μοντέλα για λογαριασμό της Jaguar, όπως τα Project 7 και XE Project 8.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος SVO, του John Edwards, υπάρχουν ήδη συζητήσεις για ειδικά μοντέλα με τα σήματα της Land Rover. Μέχρι σήμερα, η SVO έχει ασχοληθεί με τα Range Rover Sport SVR και Land Rover Discovery Project Hero concept. Το τελευταίο δημιουργήθηκε προκειμένου να βοηθήσει τον Ερυθρό Σταυρό, ώστε να σώσει περισσότερες ζωές. Το πρωτότυπο φιλοξενεί ένα drone στην οροφή που συγκρατείται μαγνητικά όταν το όχημα κινείται σε ανώμαλα εδάφη.

Το drone εφοδιάζεται με κάμερα και στέλνει live video στους ανθρώπους του Ερυθρού Σταυρού, επιτρέποντας τους να ενεργούν ταχύτερα σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όπως σεισμοί, πλημμύρες, κατολισθήσεις, χιονοστιβάδες κτλ. Υπάρχει ειδικό κιτ ασυρμάτου, αλλά και πρόσθετος LED φωτισμός. Εκτός από το drone, το αυτοκίνητο έχει ειδικά τραπεζάκια στο εσωτερικό, εξοπλισμό ασφαλείας, πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους και κίνηση παίρνει από τον 3,0-λιτρο TD6 κινητήρα.