Το Ford Raptor δημιούργησε ένα ιδιαίτερο ρεύμα οχημάτων. Ολοένα και περισσότερα από τα pick ups που πωλούνται στις ΗΠΑ αποκτούν σκληροπυρηνικές εκδόσεις. To RAM Rebel ήταν από τα πρώτα που μπήκαν στον χορό, για να το ακολουθήσουν τα Toyota Tundra TRD Pro, Nissan Titan Warrior και πιο πρόσφατα το Chevy Colorado ZR2. Βέβαια, εξυπακούεται πως δεν λείπουν οι βελτιωτές που θυμίζουν τις υπερβολές της γριάς όταν κλήθηκε να ξαλαφρώσει.

Το Roadster Shop είναι ένας από αυτούς και το RAD -εκ του “ColoRADo- η πρότασή τους για το επόμενο αυτοκίνητο του Tom Hardy στο Mad Max. Κάτω από το καπό πήρε θέση ένας 7,0-λιτρος V8 παρέα με έναν μηχανικό υπερσυμπιεστή σεβαστών διαστάσεων. Το αποτέλεσμα είναι 730 ίπποι, ικανοί να ισοπεδώσουν τον υψηλότερο λόφο στους αγώνες Baja. Στον σκοπό συνδράμουν αφειδώς τα ειδικά ελαστικά της BF Goodrich, από κοινού με την αγωνιστική ανάρτηση της Fox, η οποία χαρίζει διαδρομή 56 εκατοστών εμπρός και 68 πίσω. Για να είσαι σίγουρος ότι αφού πηδήξεις πάνω από το βουνό, δεν θα πάρεις κάρτερ και διαφορικά στη μασχάλη.

Μιας και μιλάμε για ευαίσθητα σημεία, την προστασία των δομικών μερών έχει αναλάβει το εξ’ ολοκλήρου διαμορφωμένο σασί, προσφέροντας την ζεστή αγκαλιά “ποδιών” και δεσιμάτων σε κάθε τι εκτεθειμένο.

Παρόλο τον πολεμικό χαρακτήρα, το RAD διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τις ανέσεις του εσωτερικού. Ο αερόσακος έχει αποχωρήσει μεν, καθώς το αυτοκίνητο μπορεί να προσγειωθεί με τέτοια γωνία που οι αισθητήρες να νομίσουν για πρόσκρουση, αλλά το ηχοσύστημα και ο κλιματισμός έχουν διατηρηθεί. Bonus πινελιά η σουέ επένδυση σε όλη την επιφάνεια του ταμπλό και το υδραυλικό χειρόφρενο.

Τιμές και νούμερα επιδόσεων δεν ανακοινώθηκαν, αλλά ούτε φτηνό ούτε αργό δεν πρόκειται να είναι.