Από το 2015 η EPA υποπτευόταν πως η FCA χρησιμοποιούσε λογισμικά εξαπάτησης εκπομπών ρύπων

Σχετικά άρθρα

Οι αμερικάνικες αρχές συνεχίζουν να ερευνούν την FCA, κατηγορώντας τη πως η εταιρία έκανε χρήση λογισμικών που εξαπατούσαν τις αρχές σχετικά με τις εκπομπές ρύπων των σχεδόν 104.000 οχημάτων με κινητήρες 3.0D EcoDiesel.

Σύμφωνα με e-mails που δημοσίευσε το Reuters, η EPA είχε ενημερώσει την FCA πως εντόπισε ύποπτα λογισμικά χειραγώγησης εκπομπών ρύπων σε κάποια μοντέλα της. Τότε οι άνθρωποι της EPA μιλούσαν για τουλάχιστον ένα παράνομο λογισμικό και τελικά η FCA κατηγορήθηκε για 8 παράνομα λογισμικά εξαπάτησης εκπομπών.

Με την FCA να συμφωνεί με τις EPA και CARB να τοποθετήσει νέο λογισμικό στα diesel αυτοκίνητά της, το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών έχει μηνύσει την Fiat Chrysler λόγω των λογισμικών εξαπάτησης εκπομπών ρύπων, με τους Αμερικάνους να συνεχίζουν τις έρευνες για ενδεχόμενη εμπλοκή της Fiat Chrysler Automobiles σε σκάνδαλο παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων, με την τελική εκτίμηση να αναμένεται σε “εβδομάδες ή ακόμη και μήνες”.

Η αμερικανική κυβέρνηση επιδιώκει πολιτικές κυρώσεις για πιθανές παραβιάσεις του νόμου για καθαρό περιβάλλον, σύμφωνα με την EPA. Η καταγγελία έρχεται μετά από μήνες διαπραγματεύσεων που απέτυχαν να γεφυρώσουν ένα χάσμα μεταξύ της εταιρείας και των ρυθμιστικών αρχών σχετικά με τη φύση των βαθμονομήσεων εκπομπών που χρησιμοποιήθηκαν για τα SUVs Jeep Grand Cherokee 2014-2016 και τα Ram Pick Ups 1500 με κινητήρες ντίζελ.

Στις σχετικές ειδήσεις o Sergio Marchionne σε πρόσφατη συνέντευξή του, έκρινε για ακόμη μια φορά πως στο μέλλον μια συγχώνευση της FCA με μια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία είναι “απολύτως αναπόφευκτη” αλλά για την ώρα ξεκαθάρισε πως δεν βρίσκεται σε συνομιλίες με κάποια εταιρία για κάτι τέτοιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 12.221 Jeep Cherokee

Η Jeep προχωρά στην ανάκληση 12.221 Cherokee στις ΗΠΑ, παραγωγής μεταξύ 21 Φεβρουαρίου 2022 και 6 Ιουνίου 2022, επειδή το ελατήριο στον μηχανισμό του...

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...

Ανάκληση 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300

Η Stellantis ανακαλεί 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300 για πρόβλημα παρόμοιο με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata. Αιτία της ανάκλησης είναι το γεγονός πως...