Έχουν περάσει δέκα ημέρες από την στιγμή που ο 47-χρονος παρουσιαστής είχε ένα ατύχημα με το Rimac Concept_One, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της δεύτερης σεζόν του The Grand Tour, και σήμερα ο ιδρυτής της κροατικής εταιρίας έδωσε κάποιες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Αυτό έγινε στη Ελβετία, και συγκεκριμένα στη διαδρομή της ανάβασης Hemberg, με τον Mate να δηλώνει ότι το αυτοκίνητο σταμάτησε την πορεία του -από την έξοδο- μετά από 300 μέτρα. Το αυτοκίνητο έφυγε στο εξωτερικό μιας αριστερής στροφής, με τον επικεφαλής της Rimac Automobili να αναφέρει ότι το ηλεκτρικό του hypercar έπεσε 100 μέτρα κάτω από το λόφο, αφού βγήκε από τον δρόμο. Ο 29-χρονος Βόσνιος είπε, επίσης, ότι η φωτιά ξεκίνησε 10 μέτρα μετά από όταν το αυτοκίνητο “άφησε” τον δρόμο, ενώ κατέβαινε τον λόφο.

Λόγω της μεγάλης ζημιάς που προκάλεσε στο Concept_One, ο Rimac ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει πόσο γρήγορα πήγαινε το αυτοκίνητο όταν βγήκε από τον δρόμο, αλλά ο Jeremy Clarkson είπε ότι το αυτοκίνητο μπορεί να είχε φτάσει κοντά στα 200 χλμ/ώρα, όταν έφυγε από το δρόμο.