Στον 24ωρο αγώνα αντοχή της πίστας του Misano, της Ιταλίας, που γίνεται το τριήμερο 7-9 Ιουλίου, θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο το Hyundai i30 N TCR, με αυτό να είναι το επίσημο όνομα του αυτοκινήτου.

Αυτό αποτελεί το πρώτο project της Hyundai Motorsport σχεδιασμένο για αγώνες πίστας, και εξελίσσεται με την BRC. Ο αγώνας θα αποτελεί ένα ακόμα τεστ δοκιμών του αυτοκινήτου, πριν τεθεί -από τον ερχόμενο Δεκέμβριο- αντιμέτωπο απέναντι από τα Alfa Romeo Giulietta TCR, Audi RS3 LMS TCR, Ford Focus TCR, Kia Cee’d TCR, Honda Civic TCR, Opel Astra TCR, Peugeot 308 Racing Cup TCR, Seat Leon TCR, Subaru WRX STI TCR και Volkswagen Golf TCR.

Η ομάδα έχει σκοπό να την ολοκλήρωση μεγάλων stints, που θα αρχίσουν να προσομοιάζουν τη φθορά των ελαστικών και των φρένο, που οι μελλοντικοί πελάτες της θα βιώσουν στους αγώνες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα TCR. Ο αγώνας θα είναι, επίσης, μια ευκαιρία να αξιολογηθεί η αντοχή του συστήματος πλήρωσης καυσίμου, για να βεβαιωθεί ότι γεμίζει με βενζίνη το αγωνιστικό στα pitstop.

Οι νυχτερινές συνθήκες θα δώσουν στην ομάδα την ευκαιρία να αξιολογήσει τις διαφορετικές επιλογές φωτισμού, που θα προσφερθούν τελικά στους πελάτες, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο τα συστήματα του αυτοκινήτου αντιδρούν στις ψυχρότερες θερμοκρασίες της νύχτας και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες διαδρομής,