Το εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg των ΗΠΑ γίνεται η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής

Σχετικά άρθρα

Το BMW Group είναι αφοσιωμένος ‘τοπικός παίκτης’ στην Αμερικανική αγορά επί 25 χρόνια: Στις 23 Ιουνίου 1992, το BMW Group ανακοίνωσε την απόφασή του για την ανέγερση του Αμερικανικού εργοστασίου στο Spartanburg στη Νότια Καρολίνα. Η συνεχής επέκταση του εργοστασίου με εκτενείς προσθήκες όπως και η απόφαση για την κατασκευή επιτυχημένων μοντέλων BMW X στο Spartanburg, το έχουν αναδείξει στη μεγαλύτερη μονάδα του δικτύου παραγωγής του BMW Group σε διάστημα 25 χρόνων. Κατά τη διάρκεια εορτασμού της επετείου, η νέα BMW X3 πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του Spartanburg. Περισσότερο από 1,5 εκ. οχήματα BMW X3 έχουν παραδοθεί σε πελάτες ανά τον κόσμο από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε, στα τέλη του 2003. Η νέα BMW X3 θα λανσαριστεί το φθινόπωρο του 2017.

Ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, δήλωσε:

Η ιστορία επιτυχίας του BMW Group στις ΗΠΑ δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την ανοιχτή αγκαλιά και το χαμόγελο των ανθρώπων και των εκλεγμένων αξιωματούχων στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας και στην ευρύτερη περιοχή. Η σχέση μας με τη Ν. Καρολίνα έχει χτιστεί μέσα από δεκαετίες επαγγελματικής συνεργασίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού – και δεν περιορίζεται μόνο στην παραγωγή εξαιρετικών αυτοκινήτων.

Το BMW Group έχει επενδύσει οκτώ δισ. δολάρια στις εγκαταστάσεις παραγωγής μέχρι σήμερα και έχει κατασκευάσει περίπου 3,9 εκ. οχήματα από την έναρξη λειτουργίας του, στις 8 Σεπτεμβρίου 1994.

Από το 2018 μέχρι το 2021 θα επενδύσουμε επιπλέον 600 εκ. δολάρια στην υποδομή παραγωγής μελλοντικών γενιών BMW X,

δήλωσε ο Harald Krüger. Αυτή τη στιγμή, το εργοστάσιο ετοιμάζεται για την παραγωγή της νέας BMW X7, που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2018.

Το BMW Group κατασκευάζει μοντέλα BMW X στο Spartanburg για τις ΗΠΑ και τις παγκόσμιες αγορές. Με παραγωγή ρεκόρ που ξεπέρασε τις 411.000 μονάδες το 2016, το Spartanburg είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο του BMW Group σε όλο τον κόσμο. Περίπου 1.400 οχήματα BMW X3, X4, X5, και X6 φεύγουν από τη γραμμή συναρμολόγησης κάθε εργάσιμη μέρα. Η μέγιστη ετήσια δυναμικότητα παραγωγής είναι 450.000 οχήματα.

Περίπου το 70% των οχημάτων που παράγεται στο Spartanburg εξάγεται σε πάνω από 140 χώρες σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου, το BMW Group είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας οχημάτων στις ΗΠΑ από πλευράς χρηματικής αξίας. Το 2016, 287.700 οχήματα BMW συνολικής αξίας άνω των 10 δισ. δολαρίων εξήχθησαν από το Spartanburg: το 86% μεταφέρθηκε από το Λιμάνι του Charleston, και το υπόλοιπο 14% από πέντε άλλα λιμάνια των Νοτιοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών.

Το BMW Group έχει 235 ντόπιους προμηθευτές τις ΗΠΑ. Το 2016, το 80% του όγκου προμηθειών του BMW Group στην περιοχή NAFTA προερχόταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Αμερική είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά προμηθειών της εταιρείας, μετά τη Γερμανία, και υπολογίζεται στα 5,2 δισ. ευρώ.

Ο Harald Krüger δήλωσε σχετικά:

Το ελεύθερο εμπόριο βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία επιτυχίας στις ΗΠΑ. Πιστεύω ακράδαντα στο ελεύθερο εμπόριο και τις ανοιχτές αγορές. Είναι απαραίτητο για την άνθηση των παγκόσμιων επιχειρήσεων και οικονομιών. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στους ανθρώπους και την δραστηριότητά μας στις ΗΠΑ. Γι’ αυτό εξακολουθώ να έχω την πεποίθηση ότι το αποτύπωμα και η δέσμευσή μας θα συνεχίζει να μεγαλώνει όχι μόνο στην πολιτεία της Ν. Καρολίνας αλλά και στις ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια.

Το εργοστάσιο του Spartanburg απασχολεί πάνω από 9.000 άτομα.

Μέχρι το 2021 θα δημιουργήσουμε 1.000 ακόμα θέσεις εργασίας. Η εκπαίδευση και πιστοποίηση των συνεργατών μας είναι η βάση για τη μελλοντική επιτυχία μας,

δήλωσε ο Harald Krüger. Η εκπαίδευση στο εργοστάσιο βασίζεται στο Γερμανικό δυαδικό σύστημα που συνδυάζει εκμάθηση στην τάξη με πρακτική εμπειρία. Τα τελευταία δέκα χρόνια, το BMW Group έχει επενδύσει πάνω από 220 εκ. δολάρια σε επαγγελματικό προσανατολισμό και συνεχή εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις του Spartanburg, ενώ 200 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον προγραμματίζονται για τα επόμενα πέντε χρόνια. Τα προγράμματα εκπαίδευσης τρέχουν σε συνεργασία με τοπικά κολέγια. Το πρόγραμμα μαθητείας ‘BMW Scholars’ που λανσαρίστηκε το 2011 προετοιμάζει αυτή τη στιγμή περίπου 100 μαθητευόμενους για την καριέρα τους μέσα στο εργοστάσιο.

Σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας (Moore School of Business), ο πανεθνικός οικονομικός αντίκτυπος του εργοστασίου του BMW Group στο Spartanburg είναι 38,5 δισ. δολάρια ετησίως.

Τους πρώτους πέντε μήνες του 2017, το BMW Group παρέδωσε 137.916 οχήματα BMW και MINI σε πελάτες στις ΗΠΑ (-4,8%). Οι πωλήσεις μοντέλων SAV αυξήθηκαν κατά 13,8%, με αναλογία 46,8% επί των συνολικών Αμερικανικών πωλήσεων τους πρώτους πέντε μήνες της χρονιάς (56.233 οχήματα). Το 37,1% που πουλήθηκε στις ΗΠΑ την ίδια περίοδο, κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο του Spartanburg. Το δίκτυο λιανικής του BMW Group στις ΗΠΑ περιλαμβάνει 657 εμπόρους. Συνολικά, η εταιρεία υποστηρίζει περίπου 70.000 άμεσες και έμμεσες πωλήσεις στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας (Moore School of Business), η πολλαπλασιαστική επίδραση (multiplier effect) δημιουργεί ακόμα και πάνω από 120.000 θέσεις εργασίας, εάν ληφθούν υπόψη άλλες 50.000 θέσεις εργασίας εκτός της βιομηχανίας αυτοκινήτου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...