Για κάποιον λόγο ο κόσμος επιμένει να πίνει και να οδηγεί, ένα φαινόμενο που συνεχίζει να υπάρχει παρόλο που όλοι παραδέχονται πως είναι νοσηρό. Μια από τις παραδοσιακές μεθόδους αντιμετώπισής του είναι η καταστολή, δηλαδή το αλκοτέστ. Μέχρι και σήμερα το αλκοτέστ γίνεται επιλεκτικά από την τροχαία, αλλά οι νέες τεχνολογίες ίσως κάνουν το αλκοτέστ προϋπόθεση για να πάρει μπρος το αυτοκίνητο!

Η νέα συσκευή αλκοτέστ της Hitachi δεν εμποδίζει το αυτοκίνητο να κινηθεί αλλά ενσωματώνει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου ώστε να καταλαβαίνει το μηχάνημα ποιος είναι αυτός που κάνει το αλκοτέστ. Η συσκευή μέτρησης του αλκοόλ μετράει ήδη ένα χρόνο από την παρουσίασή της και προσαρμόζεται σε smartphone. Όσο για την αναγνώριση του προσώπου, αυτή γίνεται μέσω της κάμερας του κινητού.

Όπως προανέφερα δεν συνδέεται με το αυτοκίνητο αν και αυτό μοιάζει να είναι μέσα στις δυνατότητες των αυτοκινήτων. Για την ώρα απλά συλλέγει τα δεδομένα και μπορεί να τα ανεβάσει στο διαδίκτυο. Ως άμεση εφαρμογή ενδέχεται να έχει τους υπαλλήλους εταιρειών που θα υποχρεωθούν σε αλκοτέστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αναμένεται να είναι έτοιμη στα τέλη Αυγούστου αν και δεν είναι γνωστό το αν θα διατεθεί στο γενικό εμπόριο.

Η πρόθεση της Hitachi είναι να συμβάλει στην μείωση των ατυχημάτων εξαιτίας της επήρειας του αλκόολ, όμως αρκετοί ανησυχούν για τον ολοένα και αυξανόμενο ρόλο που έχουν οι συσκευές παρακολούθησης στην ζωή μας.

  • επειδη δεν μπορεις να βαλεις μυαλο σε εναν ΒΛΑΚΑ που θελει να βγει το σαββατοβραδο και να πουλησει μουρη με την γυαλισμενη ”ροδα” του…….
    τον αφηνεις να κανει το κομματι του……και μετα μπαινει σε αυτονομο mode το αυτοκινητο με το που δει την μουρη του…και ας τον να κοπανιεται !!!!