Σήμερα όταν μιλάμε για προηγμένα ηχοσυστήματα αυτοκινήτου, αυτά πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον 15 ηχεία, αλλά η Continental θέλει να το αλλάξει τοποθετώντας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου κανένα ηχείο! Ναι, καλά διάβασες, ηχοσύστημα χωρίς ηχεία ετοιμάζει η εταιρία, με το σύστημα να το ονομάζει Ac2ated Sound. Το σύστημα ουσιαστικά μετατρέπει όλο το εσωτερικό του αυτοκινήτου σε ηχείο με τον Johann Hiebl, επικεφαλής των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας όπως και των συστημάτων συνδεσιμότητας της Continental αναφέρει:

Στην εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ψάχνουν για καινοτόμες λύσεις προκειμένου να μειώσουν δραστικά το βάρος των οχημάτων τους και να προσφέρουν περισσότερο χώρο στους επιβάτες και στις νέες τεχνολογίες. Η προσέγγισή μας είναι να αντιμετωπίσουμε το αυτοκίνητο ως όργανο. Χρησιμοποιούμε συμπαγείς ενεργοποιητές για να διεγείρουν τις κατάλληλες επιφάνειες προκειμένου να δημιουργήσουμε μια φυσική τρισδιάστατη εμπειρία ήχου.

Σύμφωνα με την Continental, ορισμένα μέρη του αυτοκινήτου είναι κατάλληλα από την φύση τους να αναπαράγουν διάφορες συχνότητες. Για παράδειγμα οι μπροστά κολόνες είναι καλές για υψηλές συχνότητες, όπως κάνουν τα tweeters, ενώ τα πάνελ των θυρών μπορούν να χειριστούν καλά μεσαίες συχνότητες, με την οροφή και το ταμπλό να μπορούν να λειτουργήσουν ως subwoofers. Έτσι αντί να υπάρχουν πραγματικά ηχεία στα σημεία αυτά, η Continental με τους κατάλληλους ενεργοποιητές μπορεί να στείλει δονήσεις στις περιοχές αυτές, προκειμένου να παραχθεί ο ήχος.

Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν πολλά μουσικά όργανα, όπως το βιολί και η ακουστική κιθάρα, με τις χορδές να είναι στις περιπτώσεις τους οι ενεργοποιητές. Η υλοποίηση αυτή εξοικονομεί κοντά στα 23 κιλά βάρους, απελευθερώνοντας χώρο ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση.

 • laryX

  Αυτό είναι πραγματική καινοτομία και μπράβο που μια εταιρία ελαστικών την ψάχνει την δουλειά και σε τομείς πιο πέρα απο αυτούς που την έχουν καθιερώσει.

  • BMW335

   Δεν είναι μόνο εταιρία ελαστικών. Κατασκευάζουν επίσης κλιματιστικά (για αυτοκίνητα) αν δεν το γνωρίζεις.
   Για το συγκεκριμένο θέμα δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούν να αποδώσουν ακουστική πιστότητα. Σαν ιδέα πάντως ακούγεται καλή, στην πράξη θα φανεί!!

 • δηλαδη αυτοι του ”ICE” θα γινουν κλεφτες τωρα ??????

 • a_f_a

  αν καταλαβάινω θα χρησιμοποιήσουν τη τεχνολογία που εκμεταλλεύονται και τα surface speakers. θα έχει ενδιαφέρον πως θα υλοποιήσουν την ιδεά μιας και αν και surface speakers “θεαματικά” παράγουν μαπα ήχο.
  https://uploads.disquscdn.com/images/ae4fe23ad50a00d4996529dadebc1a3be49f5ac8da964a607761981c7b3b162c.jpg

 • xtra

  ωραιο!
  Αν και μαλλον θα τριζει πολυ μετα απο λιγο καιρο..