Η Volkswagen παρουσίασε το Gen.E Research Vehicle, ένα πρωτότυπο που μας δείχνει το ηλεκτρικό μέλλον της, με τον σχεδιασμό του ίσως να μας δείχνει το πως θα μοιάζει η επόμενη γενιά του Golf.

Το πρωτότυπο παρέχει μια εικόνα για την επόμενη γενιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα προσφέρουν αυτονομία μεγαλύτερη των 400 χλμ και στο καπό διαθέτει δύο υποδοχές φόρτισης, επιτρέποντάς του να μπορεί να φορτίσει είτε από οικιακό φορτιστή, είτε από οικιακό ταχυφορτιστή, είτε από δημόσιους ταχυφορτιστές. Το Gen.E concept διαθέτει LED φώτα ημέρας, παρόμοιου σχεδιασμού με αυτά του e-Golf, ενώ υπάρχει κάμερα στο παρμπρίζ και αισθητήρες στο κάτω μέρος του μπροστά προφυλακτήρα, που χρησιμοποιούνται για τις ημι-αυτόνομες λειτουργίες.

Οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω, οι χειρολαβές είναι κρυφές, υπάρχουν κάμερες αντί για πλαϊνούς καθρέπτες, διαθέτει αεροτομή και μηχανικά η Volkswagen το μόνο που αναφέρει είναι πως παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα, με την αρχιτεκτονική του να έχει σχεδιαστεί προκειμένου να παρέχει μέγιστη ασφάλεια στις συγκρούσεις, τόσο στους επιβάτες, όσο και στις μπαταρίες του ηλεκτροκινητήρα.