Η London Taxi Company (LTC) μετονομάστηκε σε London EV Company (LEVC) και παρουσιάζει επίσημα το νέο plug-in υβριδικό ταξί για το Λονδίνο. Το ονομάζει TX το οποίο θα βγει στους δρόμους από την 1η Ιανουαρίου του 2018. Η LEVC ανήκει στην κινέζικη Geely, εταιρία που έχει στις τάξεις της και την Volvo, με την εταιρία να θέλει να πουλά το ταξί και σε αγορές εκτός Αγγλίας.

Με την παραγωγή του να έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες, το εργοστάσιο αναμένεται να παράγει πάνω από 20.000 αυτοκίνητα ετησίως, με το plug-in υβριδικό ταξί να κυκλοφορεί αρχικά στους δρόμους της Αγγλίας. Η εταιρία θέλει να πουλήσει το TX στο Παρίσι, στη Βαρκελώνη, στο Όσλο, στο Άμστερνταμ και στο Βερολίνο, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει το ταξί της και σε εταιρίες όπως η Uber, με εκπρόσωπο της εταιρίας να δηλώνει πως το κόστος του οχήματος θα είναι “ελκυστικό”. Οι παραγγελίες του θα ξεκινήσουν από την 1η Αυγούστου, με το ταξί να έχει αυτονομία 643 χλμ, με τα 112 χλμ εξ’αυτών να μπορεί να τα διανύσει αποκλειστικά και μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του.

Το TX έχει σχεδιαστεί στο ευρωπαϊκό σχεδιαστικό κέντρο της Geely στη Βαρκελώνη από τον πρώην επικεφαλής σχεδίασης της της Volvo, Peter Horburry και τον David Ancona. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι επιβάτες και προσφέρει περισσότερο χώρο για τα πόδια του οδηγού. Επίσης εξοπλίζεται με Wi-Fi Hotspot, πανοραμική γυάλινη οροφή και πρόσβαση αναπηρικών αμαξιδίων.