Δες τον Travis Pastrana να διαλύει το ρεκόρ στην ανάβαση του Mt.Washington

Σχετικά άρθρα

5.44:072. Ο μαγικός χρόνος και το νέο ρεκόρ στην ανάβαση του Mt.Washington. “Δράστης”; Ο δραστήριος Travis Pastrana, πρώην πρωταθλητής motocross, supercross, X Games, τετράκις πρωταθλητής του Rally America και νυν αγωνιζόμενος στα NASCAR.

Ο Αμερικάνος διέλυσε το προηγούμενο ρεκόρ του David Higgins από το 2014 κατά 24, ολόκληρα δευτερόλεπτα. Με ένα Subaru WRX STi των 600 ίππων, εξελιγμένο από την Subaru Team USA, κατάφερε, όπως θα δεις στο βίντεο, να διανύσει την απόσταση των 12,2 χιλιομέτρων (ή 7,6 μιλίων μιας και μιλάμε για Αμερική), τις μικτές συνθήκες, παρακαλώ, αφού την άσφαλτο τη διαδέχεται το χώμα στα τελευταία κομμάτια της διαδρομής (κάποτε έτσι ήταν και το Pikes Peak, τέλος πάντων). Ο team mate του Higgins δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανάβαση, καθώς μια έξοδος, έβαλε τέλος στα σχέδια του για την υπεράσπιση ή κατάρριψη του δικού του ρεκόρ. Ας πούμε μερικά πράγματα για την ιστορία της ανάβασης.

Η ανάβαση του Mt. Washington είναι ένας από τους παλαιότερους αγώνες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οι εργασίες για τη διάνοιξη του δρόμος που διασχίζει τα όρη ξεκίνησαν το 1854 και τελείωσαν το 1861. Ο πρώτος, τρόπον τινά, αγώνας πραγματοποιήθηκε το 1904 με τον Freelan E. Stanley να οδηγεί το 6 ίππων ατμοκίνητο αυτοκίνητό του, με αντίπαλο τον Harry Harkness και την Mercedes των 4ο ίππων. Νικητής ο δεύτερος με χρόνο 24 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα.

Τα χρόνια περνούσαν, η δημοτικότητα της ανάβασης ολοένα και αύξανε και δημοφιλείς οδηγοί της εποχής έπαιρναν μέρος στον αγώνα. Ανάμεσά τους, ο Caroll Shelby, o οποίος το 1956, με μια ειδικά διαμορφωμένη Ferrari Roadster έγραψε χρόνο 10:21.8 στο δρόμο για την νίκη. Μετά από μία παύση 29 ετών, η ανάβαση επανήλθε στο προσκήνιο και το 1998, ο Καναδός πρωταθλητής Frank Sprongl, οδηγώντας ένα Audi S2, σημείωσε ρεκόρ με 6:41.99, ρεκόρ που έμεινε για 13 χρόνια.

Γυρίζουμε στο σωτήριον έτος 2017, και ο νικητής Pastrana δεν θα μπορούσε να μην είναι πολύ ευχαριστημένος με την επίδοση που σημείωσε:

Πραγματικά δεν μπορώ να πω πόσο ευχάριστα στην οδήγηση είναι αυτά τα αυτοκίνητα και ευχαριστώ την Subaru για το αυτοκίνητο που μου έδωσε. Ελπίζω το ρεκόρ αυτό να παραμείνει για μερικά χρόνια ακόμα.

Στην πρώτη μου προσπάθεια, βασίστηκα πολύ στις δυνατότητες των ελαστικών μέχρι το πρώτο μισό της διαδρομής και από τη μέση και μετά, γλιστρούσα συνεχώς και ήταν πολύ τρομακτικό αυτό, αλλά το διασκέδασα, χάνοντας όμως χρόνο. Στη δεύτερη προσπάθεια, “φύλαξα¨ τα ελαστικά και οδηγούσα πιο καθαρά, αλλά δεν περίμενα να σπάσω το ρεκόρ. Η διαδρομή είναι σκέτη πρόκληση και ίσως πρόκειται για το δυσκολότερο δρόμο στον κόσμο που θα οδηγήσεις flat-out .

Ένα κλικ μακριά είσαι από την απίστευτη οδήγηση του Αμερικάνου στην “Climb to the Clouds” ανάβαση, όπως είναι το προσωνύμιό της!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Συνεργασία Subaru και Aisin για eAxle ηλεκτρικών μοντέλων επόμενης γενιάς

Η Subaru ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεργαστεί με την Aisin, ώστε να μοιραστούν τις γνώσεις και την τεχνογνωσία τους σχετικά με την ανάπτυξη οχημάτων...

Σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ο Heikki Kovalainen

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 και του Super GT Heikki Kovalainen θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς αφού διαγνώστηκε με ανεύρυσμα ανιούσας...

12 νέα ονόματα κατοχύρωσε η Subaru

Η Subaru προχώρησε στη κατοχύρωση 12 ονομάτων στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για τα: Viewfinder Uncharted Trailseeker Trailhead ...

Subaru: Ανέστειλε τη λειτουργία 3 εργοστασίων της στην Ιαπωνία εξαιτίας θανάτου εργαζομένου της

Η Subaru ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή τριών εργοστασίων της στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των εργοστασίων που κατασκευάζουν τα Forester, Crosstrek και BRZ, μετά τον θάνατο...
Autoblog.gr