Ricciardo: Μπορούμε να κερδίσουμε τη Ferrari στις κατατακτήριες

Σχετικά άρθρα

Στο FP1, η Red Bull βρέθηκε μπροστά από τη Ferrari, αλλά αυτό που περιμέναμε ήταν το FP2, ώστε να πάρουμε πιο αξιόπιστα δεδομένα για την ταχύτητα των μονοθεσίων. Η Mercedes συνέχισε να δείχνει πως είναι πιο μπροστά από τους άλλους και η Ferrari πέρασε στη δεύτερη θέση της ιεραρχίας, με τη Red Bull να υποχωρεί στην τρίτη θέση.

Σήμερα, όμως, είναι πιο καθοριστική ημέρα, και ο Daniel Ricciardo υποστηρίζει πως η RB13 μπορεί να γίνει ταχύτερο μονοθέσιο, τόσο ώστε να παλέψουν με τη Scuderia σε μερικές ώρες, στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Αυστραλός δεν είναι απολύτως ικανοποιημένος από τις ρυθμίσεις της RB13, όμως δηλώνει βέβαιος πως υπάρχει ακόμα ρυθμός για να βγει στην πίστα.

Η Mercedes ήταν γρήγορη και κανονικά είναι ταχύτερη στις κατατακτήριες, οπότε θα τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους τώρα. Αλλά, πιστεύω ότι, στον έναν γύρο, μπορούμε να κερδίσουμε τη Ferrari και αυτό θα μεταφραστεί και σε ρυθμό αγώνα. Ξέρω ότι η αίσθηση με το μονοθέσιο δεν είναι εκεί που έπρεπε να είναι,  οπότε σίγουρα υπάρχει ταχύτητα που μπορούμε να βρούμε.

Στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά, ο ίδιος εμφανίστηκε σημαντικά πιο αργός από τον Max Verstappen. Ο Ricciardo ξέρει ότι θα πρέπει να γίνει πιο γρήγορος, ωστόσο επισημαίνει πως ένα μέρος του μισού δευτερολέπτου οφείλεται στο γεγονός ότι έκανε λάθος στον πρώτο γύρο με τα πολύ μαλακά ελαστικά, τα οποία στη συνέχεια έχασαν την απόδοσή τους.

Χάσαμε αρκετά στο δεύτερο κομμάτι, όπως και στο πρώτο λίγο, αλλά σχεδόν έκανα τετ-α-κε στον πρώτο γύρο με τα πολύ μαλακά, στις Maggots και Becketts. Μετά, στον δεύτερο γύρο, χάνεις τη μέγιστη απόδοση των ελαστικών, οπότε ο ρυθμός στον έναν γύρο μπορεί σίγουρα να γίνει καλύτερος, αλλά συνολικά μπορούμε να βελτιώσουμε την ισορροπία. Θα μειώσουμε τη διαφορά.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr