Στα χειρότερα φετινά Grands Prix συγκαταλέγεται το Βρετανικό για τη Ferrari. Η ιταλική ομάδα ήταν αργότερη από τη Mercedes, τόσο στον έναν γύρο όσο και σε ρυθμό αγώνα, αλλά το κακό δε σταμάτησε εκεί. Οι τελευταίοι γύροι ήταν δραματικοί για τη Scuderia, με τον Kimi Raikkonen να έχει αρχικά πρόβλημα με το εμπρός αριστερά ελαστικό του και να μπαίνει για αλλαγή, παίρνοντας τελικά την τρίτη θέση.

Πολύ χειρότερα τα πράγματα για τον Sebastian Vettel, ο οποίος είχε κλατάρισμα, μπήκε για αλλαγή και τελικά έπεσε στην έβδομη θέση, πίσω από τις Red Bull και τον Nico Hulkenberg. Η Pirelli ξεκίνησε αμέσως να ερευνά τι προκάλεσε το πρόβλημα για τους δύο οδηγούς, και τα πρώτα συμπεράσματα λένε ότι δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των δύο περιστατικών.

Το πρόβλημα για τον Raikkonen ξεκίνησε όταν έφυγε κομμάτι του πέλματος, χάνοντας πρόσφυση. Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, ο Φινλανδός γύρισε στα pits χωρίς να χάνει αέρα από το ελαστικό. Αντίθετα, ο Vettel είχε κλατάρισμα, κάτι που ίσως να οφείλεται στο παρατεταμένο μπλοκάρισμα που είχε στη μάχη με τον Valtteri Bottas.

Η έρευνα της Pirelli θα συνεχιστεί, ενώ η Ferrari παραδέχτηκε πως δεν περίμενε να εμφανιστούν τα συγκεκριμένα προβλήματα, παρόλο που και οι δύο οδηγοί πίεζαν σκληρά στους τελευταίους γύρους για να αμυνθούν απέναντι στον Bottas.