Το 2016 η Volkswagen πούλησε 5.987.800 αυτοκίνητα, με την Toyota να αγγίζει τα 9.224.000 αυτοκίνητα, αν και σε επίπεδο ομίλων ο Γερμανικός ήταν για πρώτη φορά στην ιστορία της πρώτος στον κόσμο (με 10.312.400 οχήματα), πάνω από αυτόν από την Ιαπωνία (με 10.175.000 οχήματα).

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη στον κόσμο υπάρχουν επίσημα καταγεγραμμένες 193 χώρες, έχοντας υπό επιτήρηση άλλες 2, αν και για την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στους Αγώνες συμμετέχουν 206 χώρες.

Πάτα στην φωτογραφία για μεγέθυνση

Όπως και να έχει, η Toyota είναι πρώτη σε πωλήσεις σε 49 χώρες παγκοσμίως, όπως η Κόστα Ρίκα, η Ουγκάντα, η Αγκόλα, η Τανζανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σιγκαπούρη, η Ινδονησία, η Αυστραλία, και φυσικά η Ελλάδα.

Αρκετά πιο πίσω η Volkswagen, που ήταν πρώτη σε πωλήσεις σε μόλις 14 χώρες, κυρίως από την Ευρώπη, όπως η Ελβετία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Κροατία, η Λευκορωσία, και φυσικά η Γερμανία.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ford, η οποία βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων σε αγορές όπως της Αμερικής, του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας, με την Renault και την Skoda να βρίσκονται στην πρώτη θέση σε έξι χώρες. Τέλος, η Dacia και η Fiat έχουν “κατακτήσει” από πέντε χώρες.