Η Toyota είναι πρώτη σε πωλήσεις σε 49 χώρες, μέσα και η Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

Το 2016 η Volkswagen πούλησε 5.987.800 αυτοκίνητα, με την Toyota να αγγίζει τα 9.224.000 αυτοκίνητα, αν και σε επίπεδο ομίλων ο Γερμανικός ήταν για πρώτη φορά στην ιστορία της πρώτος στον κόσμο (με 10.312.400 οχήματα), πάνω από αυτόν από την Ιαπωνία (με 10.175.000 οχήματα).

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη στον κόσμο υπάρχουν επίσημα καταγεγραμμένες 193 χώρες, έχοντας υπό επιτήρηση άλλες 2, αν και για την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στους Αγώνες συμμετέχουν 206 χώρες.

Πάτα στην φωτογραφία για μεγέθυνση

Όπως και να έχει, η Toyota είναι πρώτη σε πωλήσεις σε 49 χώρες παγκοσμίως, όπως η Κόστα Ρίκα, η Ουγκάντα, η Αγκόλα, η Τανζανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σιγκαπούρη, η Ινδονησία, η Αυστραλία, και φυσικά η Ελλάδα.

Αρκετά πιο πίσω η Volkswagen, που ήταν πρώτη σε πωλήσεις σε μόλις 14 χώρες, κυρίως από την Ευρώπη, όπως η Ελβετία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Κροατία, η Λευκορωσία, και φυσικά η Γερμανία.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ford, η οποία βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων σε αγορές όπως της Αμερικής, του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας, με την Renault και την Skoda να βρίσκονται στην πρώτη θέση σε έξι χώρες. Τέλος, η Dacia και η Fiat έχουν “κατακτήσει” από πέντε χώρες.

ΠηγήRegtransfers

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...