Είτε το πιστεύεις, είτε όχι το PT Cruiser μόνο εμπορική αποτυχία δεν θεωρείται για την αμερικάνικη εταιρία, καθώς από το 2000 μέχρι το 2010 που κυκλοφόρησε η 5-θυρη έκδοση, και από το 2005 μέχρι το 2008 για την 2-θυρη ανοιχτή έκδοση, κατάφερε να πουλήσει παγκοσμίως σχεδόν 1,4 εκατ. οχήματα. Θα το θυμόμαστε όλοι για τον ιδιαίτερο εξωτερικό του σχεδιασμό, που θυμίζει το στυλ της δεκαετίας του 1930, για το οποίο υπεύθυνος ήταν ο Bryan Nesbitt.

Η εταιρία Hurtan, με έδρα τη Γρανάδα της Ισπανίας, παίρνει τα PT Cruiser και τα μετατρέπει σε ακόμα πιο retro και πολυτελείς κατασκευές, τα οποία έχουν πιο ευρωπαϊκή αισθητική μοντέλων του ’30 και του ’40. Η γκάμα της Hurtan διαθέτει δύο μοντέλα, το Author – που είναι το PT Cruiser convertible – και το Route 44, το οποίο έχει ως βάση το Fiat Ducato, με τα αυτοκίνητα-δότες να αγοράζονται μεταχειρισμένα από την Ευρώπη.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται από το 1992, και όντας μια μικρή επιχείρηση με 10 άτομα προσωπικό, εργάζεται με μεμονωμένους πελάτες, και κατασκευάζει χειροποίητα κάθε όχημα σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους. Ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, Juan Ignacio Hurtado, έχει δηλώσει ότι ο στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ειδικά αυτοκίνητα για ειδικούς.

Ο Hurtado τονίζει ότι:

Η μάρκα γεννήθηκε από το πάθος του πατέρα μου για τα κλασικά αυτοκίνητα. Είναι ένας επαγγελματίας bodybuilder, που εργάστηκε στη δεκαετία του ’60 στη Seat, σε projects όπως η εξέλιξη του Seat 800, και στη συνέχεια διαφορετικά εργαστήρια στη Γρανάδα, όμως η ιδέα του ήταν πάντα να κατασκευάσει το δικό του αυτοκίνητο. Το εξελίσαμε λίγο-λίγο, στον ελεύθερο μας χρόνο, μέχρι που μια μέρα το πήγαμε σε μια έκθεση, σχεδόν τυχαία, και είδαμε τις δυνατότητες που θα μπορούσε να έχει. Από τότε ξεκινήσαμε να το κατασκευάζουμε σοβαρά.

Η κατασκευή του Author απαιτεί 400 εργατοώρες, με την τιμή του να ξεκινάει από τα €35.000, προ φόρων, με τις δερμάτινες επενδύσεις να κοστίζουν €1.950, και τις ράγες για τις αποσκευές €950. Από την άλλη για το Route 44 οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν όποιο διαθέσιμο κινητήρα τοποθετείται στο van, με την Hurtan να χρειάζεται περίπου 370 ώρες για την μετατροπή.