Η Audi παρουσίασε το νέο Q5 πριν περίπου 10 μήνες, με το μοντέλο να έχει ξεκινήσει ήδη την εμπορική του πορεία. Μετά το λανσάρισμα του δυνατού SQ5, η γερμανική εταιρία ετοιμάζεται για την οικολογική έκδοση του μοντέλου, το Q5 e-tron quattro.

Η παρουσίαση του θα γίνει στα τέλη του 2018, και το μοντέλο αναμένεται να είναι το ταχύτερο 2-λιτρο στην γκάμα του Q5. Μηχανικά θα διαθέτει τον 2-λιτρο TSI κινητήρα (EA888), απόδοσης 190 ίππων και 320 Nm ροπής, που θα κινεί τους εμπρός τροχούς, με τον ηλεκτρικό κινητήρα να αποδίδει 108 άλογα και 300 Nm ροπή, και να κινεί αποκλειστικά τον πίσω άξονα.

Το σύνολο θα συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την ηλεκτρική ενέργεια να αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων-λιθίου, τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου, χαρίζοντας στο αυτοκίνητο μια πλήρως ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 50 χλμ.

Εμφανισιακά δεν αναμένονται αλλαγές, εκτός από τα απαραίτητα λογότυπα στα εμπρός φτερά, και το πίσω μέρος. Tο Q5 e-tron quattro θα διατηρήσει το ηλεκτρομαγνητικό σύστημα διεύθυνσης, την Dynamic ανάρτηση, ενώ φυσικά θα προσφέρεται με το ψηφιακό Virtual Cockpit.