Η Ford παρουσίασε στις αρχές του περασμένου αιώνα το Model T, το αυτοκίνητο που έγινε παγκόσμια επιτυχία, και άλλαξε τον ρου της αυτοκινητιστικής ιστορίας. Υπήρχε, όμως, και το Model TT. Όχι, δεν πρόκειται για τον πρόγονο του μοντέλου της Audi, καθώς το μοντέλο της Μπλε Οβάλ, αν και λιγότερο γνωστό, είχε επίσης μεγάλη επιρροή, όντας ο προπομπός των μοντέλων van και pickup της σύγχρονης εποχής, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού Transit.

Έχοντας λανσαριστεί για πρώτη φορά πριν από 100 χρόνια σαν σήμερα, το Model TT ήταν το πρώτο van 1 τόνου της Ford. Οι ιδιοκτήτες του μπορούσαν να προσαρμόσουν το πλαίσιο με μία καρότσα, ώστε να μεταφέρουν τα πάντα, από επιστολές μέχρι καύσιμα. Αρχικά λανσαρίστηκε στις Η.Π.Α., αλλά πολλά κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στο Manchester, της Αγγλίας.

Το Model TT ήταν μακρύτερο και ισχυρότερο από το Model T, με την καμπίνα να φιλοξενεί οδηγό και έναν επιβάτη. Ο κινητήρας έπαιρνε εμπρός με μία μανιβέλα, και για πιο ομαλή συμπεριφορά υπήρχε η δυνατότητα να τοποθετηθούν πίσω ελαστικά με αέρα, αντί για τα συμπαγή που χρησιμοποιούνταν την εποχή εκείνη.

Fast forward στο σήμερα, η Ford προσφέρει μια πλήρης γκάμα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, με τα Transit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier και Ranger.