Την περασμένη εβδομάδα η Rolls-Royce παρουσίασε τη νέα γενιά της Phantom, το πιο πολυτελές και πιο τεχνολογικά προηγμένο πολυτελές μοντέλο που κατασκεύασε ποτέ η βρετανική εταιρία. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί μια νέα πλατφόρμα, την Architecture of Luxury, που την ίδια θα χρησιμοποιεί και το SUV της εταιρίας.

Ο CEO της Rolls Royce, Torsten Muller-Otvos, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως πάνω στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα μπορούσαν να κατασκευαστούν και άλλα μοντέλα, τα οποία θα επεκτείνουν τη γκάμα των μοντέλων της εταιρίας.

Για την ώρα η Rolls Royce δεν βιάζεται να βγάλει κάποιο νέο μοντέλο στην αγορά. Πέρυσι πούλησε περισσότερα από 4.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως, νούμερο που θα αυξηθεί στις 5.000 το 2019 όταν το SUV, η Cullinan θα βγει στην αγορά. Η Rolls Royce έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να βγάλει στην αγορά τις coupe και convertible εκδόσεις της Phantom, προκειμένου να μην κανιβαλιστούν οι πωλήσεις των Wraith και Dawn, ενώ δεν θα κατασκευάσει ένα μοντέλο μικρότερο από την Ghost. Αντ’αυτού θα εστιάσει στη παραγωγή ειδικών μοντέλων όπως η Sweptail.