Πωλήθηκε για 300.000$ το Ford F-22 Raptor

Σχετικά άρθρα

Θυμάσαι το Ford F-22 Raptor που θα έβγαινε στο σφυρί για καλό σκοπό; Στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες, το one-off F-15, που εξέλιξε από κοινού η Ford με την DeBerti Design, πωλήθηκε για 300.000 δολάρια στον Gary Ackerman, επίτιμο διοικητής της μοίρας των F-22 της αεροπορικής βάσης Nellis της Νεβάδα. Τα χρήματα από την δημοπρασία θα πάνε στην οργάνωση Experimental Aircraft Association, όπως και στην EAA Young Eagles, η οποία από το 1992 και έπειτα, έχει προσφέρει πτήσεις σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια παιδιά και παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην έμπνευση της επόμενης γενιάς αεροπόρων.

Το Ford F-22 F-150 Raptor, όπως είναι το πλήρες όνομά του, βασίζεται στο F-150 Raptor και διαθέτει καπό και φτερά από carbon ενώ, το εκτός δρόμου όχημα είναι εξοπλισμένο με LED φώτα της KC Hilites και με ανοξείδωτη cat back τελικό εξάτμισης της Borla.

O μοναδικός εξοπλισμός δε σταματά στα παραπάνω, καθώς οι σχεδιαστές εγκατέστησαν ένα κλινοσκεπάσμα LineX, ένα σύστημα αποθήκευσης σε κρεβάτι και μια μάσκα τιτανίου στο σχήμα ενός F-22. Το φορτηγό έχει επίσης σφυρήλατους τροχούς με ελαστικά Falcon Wildpeak και για την πέδηση φροντίζουν οι δαγκάνες της Alcon των έξι εμβόλων.

Η Ford δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για το εσωτερικού του F-22 Raptor, αλλά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διαθέτει δερμάτινα καθίσματα, εμπνευσμένα από το F-22, και ένα σύστημα ήχου της Kicker 1.500 watt.

Κίνηση παίρνει από τον twin-turbo V6 Ecoboost 3,5 λίτρων κινητήρα, που αποδίδει πλέον 545 ίππους και 893 Νm ροπής, μια αύξηση της τάξεως των 95 ίππων και 203 Nm εν συγκρίσει με το μοντέλο παραγωγής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...