Θυμάσαι το Ford F-22 Raptor που θα έβγαινε στο σφυρί για καλό σκοπό; Στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες, το one-off F-15, που εξέλιξε από κοινού η Ford με την DeBerti Design, πωλήθηκε για 300.000 δολάρια στον Gary Ackerman, επίτιμο διοικητής της μοίρας των F-22 της αεροπορικής βάσης Nellis της Νεβάδα. Τα χρήματα από την δημοπρασία θα πάνε στην οργάνωση Experimental Aircraft Association, όπως και στην EAA Young Eagles, η οποία από το 1992 και έπειτα, έχει προσφέρει πτήσεις σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια παιδιά και παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην έμπνευση της επόμενης γενιάς αεροπόρων.

Το Ford F-22 F-150 Raptor, όπως είναι το πλήρες όνομά του, βασίζεται στο F-150 Raptor και διαθέτει καπό και φτερά από carbon ενώ, το εκτός δρόμου όχημα είναι εξοπλισμένο με LED φώτα της KC Hilites και με ανοξείδωτη cat back τελικό εξάτμισης της Borla.

O μοναδικός εξοπλισμός δε σταματά στα παραπάνω, καθώς οι σχεδιαστές εγκατέστησαν ένα κλινοσκεπάσμα LineX, ένα σύστημα αποθήκευσης σε κρεβάτι και μια μάσκα τιτανίου στο σχήμα ενός F-22. Το φορτηγό έχει επίσης σφυρήλατους τροχούς με ελαστικά Falcon Wildpeak και για την πέδηση φροντίζουν οι δαγκάνες της Alcon των έξι εμβόλων.

Η Ford δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για το εσωτερικού του F-22 Raptor, αλλά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διαθέτει δερμάτινα καθίσματα, εμπνευσμένα από το F-22, και ένα σύστημα ήχου της Kicker 1.500 watt.

Κίνηση παίρνει από τον twin-turbo V6 Ecoboost 3,5 λίτρων κινητήρα, που αποδίδει πλέον 545 ίππους και 893 Νm ροπής, μια αύξηση της τάξεως των 95 ίππων και 203 Nm εν συγκρίσει με το μοντέλο παραγωγής.