Η πρώτη από τις έξι Ferrari Pininfarina Sergio που κατασκευάστηκα αναζητά νέο ιδιοκτήτη, αρκεί αυτός να είναι πρόθυμος να δώσει το ποσό των 4,3 εκατομμυρίων ευρών χωρίς ΦΠΑ!

Κατασκευάστηκε τον Ιούλιο του 2015 και έχει διανύσει μόλις 118 χλμ. Τα τρία αυτοκίνητα βρίσκονται στις ΗΠΑ, το ένα στην Ιαπωνία, το ένα στην Ελβετία και το το ένα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το συγκεκριμένο είναι αυτό της Ελβετίας.

Η Ferrari Sergio, είναι ένα roadster περιορισμένης παραγωγής που βασίζεται στην Ferrari 458 Spider και έχει σχεδιαστεί για να εορτασθούν τα 60 χρόνια συνεργασίας της Ferrari με τον Ιταλικό σχεδιαστικό οίκο και ως φόρο τιμής στον “μεγάλο” Sergio Pininfarina που έφυγε από την ζωή το 2012.

Η Sergio, βασίζεται στην 458 Spider και ενώ μοιράζεται τα περισσότερα εξαρτήματα με αυτήν, είναι 100 κιλά ελαφρύτερη και κινείται από τον 4.5 λίτρων V8 κινητήρα της 458 Speciale που αποδίδει 605 άλογα και επιτρέπει στο ειδικό αυτό μοντέλο να επιταχύνει στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3 δευτερόλεπτα. [Ευχαριστώ για το tip Χάρη]