Υπάλληλος της Nissan ήταν αυτός που διέρρευσε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες που μας δείχνουν το νέο Leaf μέσα από το εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρίας. Την ίδια ώρα η Nissan έδωσε ένα teaser video του μοντέλου της, που μας δείχνει τις ημι-αυτόνομες δυνατότητες οδήγησης που θα έχει.

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 6 Σεπτεμβρίου και σχεδιαστικά το μοντέλο φέρνει αρκετές από τις αισθητικές λεπτομέρειες του IDS concept, με την μάσκα του αυτοκίνητου να είναι παρόμοια με του νέου Micra. Το νέο Leaf θα γίνει το πρώτο αυτοκίνητό της που θα εξοπλίζεται με το προηγμένο σύστημα ημι-αυτόνομης τεχνολογίας ProPilot, έτσι ώστε να είναι ικανό να μπορεί να κινηθεί μόνο του σε αυτοκινητοδρόμους.

Θα μοιράζεται την πλατφόρμα και τα συστήματα μετάδοσης της κίνησης με το νέο Renault Zoe, με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα προσφέρεται με δύο εκδόσεις χωρητικότητας μπαταριών. Η μια θα είναι πιθανότατα κοντά στις 40 kWh, όντας η entry-level έκδοση, με αυτονομία ανέρχεται κοντά στα 265 χλμ., ενώ θα υπάρχει και καθώς έχει και μεγαλύτερη, χωρητικότητας 60 kWh, με την αυτονομία του να φτάνει τα 350 με 400 χλμ.

Το νέο Leaf θα εφοδιάζεται με το e-Pedal, μια επαναστατική τεχνολογία οδήγησης που θα ”μεταμορφώσει” τον τρόπο που οδηγούμε, όπως το χαρακτηρίζει. Χάρη σε ένα διακόπτη στην κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου, η συγκεκριμένη τεχνολογία μετατρέπει το πεντάλ του γκαζιού σε ένα ηλεκτρονικό πεντάλ, επιτρέποντας στον οδηγό να επιταχύνει, να επιβραδύνει, όπως και να ακινητοποιεί το όχημα, χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού.

Η τεχνολογία e-Pedal είναι η πρώτη παγκοσμίως λειτουργία σε πεντάλ, που επιτρέπει στους οδηγούς να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο ακόμη και σε δρόμους με κλίσεις (ανωφέρειες και κατωφέρειες) παραμένοντας στην θέση τους. Οι οδηγοί θα μπορούν να καλύψουν το 90% των αναγκών τους με ένα μόνο πεντάλ, καθιστώντας τη διαδικασία οδήγησης πιο συναρπαστική και λιγότερο κουραστική.