H Jaguar Land Rover θέλει ένα μέλλον χωρίς δέρμα αγελάδων

Σχετικά άρθρα

Οι δερμάτινες επενδύσεις έχουν γίνει συνώνυμο για το εσωτερικό ενός πολυτελούς αυτοκινήτου, αλλά όλο περισσότερες εταιρίες πλέον αρχίζουν να γυρνούν την πλάτη στο φυσικό δέρμα από αγελάδες, προσφέροντας συνθετικά δέρματα. Η Land Rover μέσω του επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της, του Gerry McGovern, δήλωσε πως:

Η στάση απέναντι στα ζωικά υποπροϊόντα αλλάζει. Όλος ο κόσμος της πολυτέλειας γίνεται όλο και πιο εξελιγμένος και οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να συμβιβάσουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τον κόσμο για να δημιουργήσουμε τα προϊόντα αυτά, όπως τα υφάσματα, τα οποία είναι πιο βιώσιμα και έχουν πιο βιώσιμο αποτύπωμα.

Προσωπικά θα ήμουν πολύ ευτυχής αν κατάφερνα να απεξαρτηθώ από το φυσικό δέρμα. Δεν μου αρέσει που πρέπει να σφάζουμε όλες αυτές τις αγελάδες για να δημιουργήσουμε δέρμα που θα επενδύσει το εσωτερικό των αυτοκινήτων. Το πιο σημαντικό είναι πως το ύφασμα δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια διαφορετική εμφάνιση και αίσθηση.

Ο McGovern ωστόσο γνωρίζει πως σήμερα η απεξάρτηση από το φυσικό δέρμα δεν μπορεί να συμβεί, μιας και το δέρμα αγελάδας και το πραγματικό ξύλο είναι συνώνυμα της πολυτέλειας. Στο Velar η Range Rover προσφέρει εκτός από δερμάτινες επενδύσεις, επενδύσεις από βινύλιο αλλά και από ένα μείγμα μαλλιού και ψεύτικου σουέτ κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Πηγήdrive.com.au

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...